U bent hier > Zuid- Afrika - Grote rondreis
 

Zuid- Afrika - Grote rondreis

  • Reisprogramma
  • Hotels
  • Praktisch
  • Reserveren

16 DAGEN ZUID AFRIKA

De grote diversiteit die je er aantreft, maakt een vakantie naar Zuid-Afrika aantrekkelijk voor vele reizigers. Hier beleeft u de wereld in één land: ruige canyons, prachtige wijngaarden, uitstekende wildparken, heuvelachtige landschappen, de kosmopolitische hoofdstad Cape Town…

Tafelberg

 

1ste dag:

Vlucht Brussel - Johannesburg via Londen.

2de dag: Johannesburg.

Bij aankomst 's morgens wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger. We vertrekken noordwaarts naar de Mpumalanga region waar we de Panoramaroute zullen volgen. Onderweg naar het noorden bezoeken we een traditioneel Ndebele dorp. Bij aankomst in de late namiddag, check-in in ons hotel. Avondmaal en overnachting in Hippo Hollow Country Estate***(*).

3de dag: Johannesburg - Hazyvieuw


Na het ontbijt staat vandaag de Panoramaroute op het programma. Op deze route bevindt zich het beschermde stadje Pilgrim's Rest, een voormalige nederzetting waar mensen kwamen wonen op zoek naar goud in Pilgrim's Creek. Na de vrije lunch nemen we een kijkje in het Royal Hotel Pilgrims. We vervolgen onze weg en genieten van prachtige landschappen waarin de rivier Blyde een diepe kloof uitgesleten heeft. We bewonderen het prachtig panorama bij God's Window, de 3 Rondavels en Bourke Lucks potholes. Avondmaal en overnachting in Hippo Hollow Country Estate***(*).4de dag: Hazyvieuw - Krugerpark

Ontbijt. Vandaag staat een ganse dag safari op het programma. Per 4X4 gaan we op zoek naar The Big Five: de neushoorn, de buffel, de luipaard, de leeuw en de olifant. Vrije lunch. 's Avonds genieten we tijdens een traditioneel diner in de boma van Shangaan Village van gezang en dans uitgevoerd door weeskinderen getroffen door Aids. Overnachting in Hippo Hollow Country Estate***(*).

5de dag: Hazyview - Swaziland - Hluhluwe

Na het ontbijt rijden we naar Swaziland. Onderweg bezoeken we eveneens de Ngwenya Glass Works waar men kunstwerken uit gesmolten glas maakt. Na de vrije lunch nemen we een kijkje in een kaarsenatelier waar we zien hoe kleurrijke kaarsen worden gemaakt.'s Avonds aankomst in Hluhluwe. Avondmaal en overnachting in Zulu Nyala Heritage Safari Lodge***.


6de dag: Hluhluwe - Durban

Na het ontbijt is het tijd voor een safari met open jeep in het kleinere natuurreservaat Hluhluwe, rijk aan dieren. In de jaren '50 werden de parken Hluhluwe en Umfolozi samengevoegd tot het huidige park dat vandaag het vierde grootste van Zuid-Afrika is. 's Middags bezoeken we het kleine stadje Saint-Lucia, gelegen aan het gelijknamig estuarium. Na de vrije lunch observeren we nijlpaarden, krokodillen en diverse watervogels tijdens een cruise op het meer van Saint Lucia. Het meer is de habitat van nijlpaarden en krokodillen. Na deze fijne uitstap trekken we richting Durban, gelegen aan de kust van de Indische Oceaan. Avondmaal en overnachting in hotel Tropicana***.7de dag: Durban- Drakensbergen


Na het ontbijt verkennen we Durban tijdens een rondrit door de stad. De city tour brengt ons langs de belangrijkste bezienswaardigheden van deze stad op de Oostkust van Zuid-Afrika: Victoria Street Market, Wilson's Wharf, Durban Yacht Mall/Harbour, The Golden Mile, The Suncoast Casino and Entertainment World, Moses Mabhida Stadium, Blue Lagoon, The Cube, Florida Road, The Presidents House, Botanical Gardens. Na de vrije lunch rijden we landinwaarts naar de Drakensbergen, een World Heritage natuurfenomeen dat de favoriete plek is van wandelaars en natuurliefhebbers. Deze 250 km lange bergkam vormt de grens tussen Kwazulu Natal en Lesotho. Avondmaal en overnachting in hotel Sani Pass***.8ste dag: Drakensbergen


Na het ontbijt vertrekken we vroeg in de ochtend door de heuvels van het binnenland van Kwazulu Natal, om in Himeville over te stappen in jeeps. Met de jeep rijden we de steile Sani Pas (2800 m) over tot aan de grens met het Koninkrijk Lesotho. vrije lunch in een chalet op de top van de Sani Pas: de vergezichten zijn gewoon adembenemend. Avondmaal en overnachting in hotel Sani Pass***.

9de dag: Drakensbergen - Durban - Port Elizabeth

Na het ontbijt dalen we de Drakensbergen af naar Durban om er een vlucht zuidwaarts te nemen naar Port Elizabeth, de commerciële hoofdstad van de Oostkaap. Vrije Lunch. 's Namiddags ontdekken we the "Friendly City" tijdens een oriëntatierondrit. Port Elizabeth biedt brede stranden en goed bewaarde historische gebouwen, musea en monumenten. Avondmaal en overnachting in hotel The Kelway****.


10 de dag: Port Elizabeth - Knysna

Na het ontbijt rijden we de kust af in de richting van Plettenberg Bay. Onderweg bezoeken we het Tsitsikamma woud. Vrije lunch. 's Namiddags bereiken we Knysna, een charmant kuststadje dat als één van de juwelen van de Tuinroute mag worden beschouwd. Knysna is gelegen aan een 13 km² grote lagune en wordt omgeven door bossen. Deze oesterhoofdstad werd, mede door zijn idyllische ligging, in 2002 door de Zuidafrikanen zelf gekozen als "meest aangename stad om in te wonen". Avondmaal en overnachting in hotel Knysna Hollow***.

11de dag: Knysna - Oudshoorn

Ontbijt. 's Morgens bezoeken we Wilderness, een lievelingsvakantieoord voor Zuidafrikanen, gelegen aan de voet van de Outeniqua Bergen. Wilderness is een prachtige plek, met mooie witte zandstranden rond de riviermondingen van de Touw en de Kaaiman, omgeven door beboste kliffen. Vanop diverse plekken kan je walvissen en dolfijnen spotten. Na de vrije lunch vertrekken we naar Oudtshoorn. We bezoeken er een struisvogelboerderij. We eindigen de dag met een bezoek aan de Cango grotten met hun bijzondere druipsteenformaties ontdekt omstreeks 1780. Avondmaal en overnachting in hotel De Opstal****.

12 de dag: Oudshoorn - Wijnlanden

Ontbijt. We verlaten de Kleine Karoo regio en zetten koers naar de wijnlanden gelegen in de nabijheid van Kaapstad. Onderweg bezoeken we Swellendam, gelegen halfweg tussen Kaapstad en George. Vanuit Swellendam zetten we de tocht verder in de richting van de kust naar Hermanus. Avondmaal en overnachting in hotel Protea Hotel Stellenbosch***.

13de dag: Wijnlanden - Cape Town

Na het ontbijt verkennen we de kleine, mooie stad Stellenbosch. De stad is pittoresk genesteld in de vallei van de Jonkershoek Rivier, omringd door de Stellenbosch bergen. In de vroegere vallei van de Hugenoten ligt het lieflijke Franshhoek. Wijn proeven doen we hier in Rickety Bridge Winery, gelegen op de flanken van de bergen rond Franshhoek. We verkennen na de vrije lunch dit Franse gedeelte van de Kaap. Het avondmaal wordt een spetterende Pan- Afrikaanse ervaring. In een extravagant restaurant genieten we van Kaapse en Afrikaanse gerechten met ondertussen live entertainment. Overnachting in hotel The Capetonian****.

14de dag: Cape Town -


Ontbijt. Vandaag maken we een cruise naar Duiker Island. Dit eiland vormt de habitat van duizenden zeeleeuwen en diverse zeevogels. Het is verboden voet aan wal te zetten. Daarna bezoeken we het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop, met zijn unieke fauna en flora. Zandstranden en grillige rotskusten wisselen hier af in dit ruige decor waar de Indische en de Atlantische Oceaan elkaar ontmoeten. Na de vrije lunch op het Kaapse schiereiland bezoeken we de pinguins op Boulder's Beach. 's Avonds tafelen we in een restaurant met een 360° zicht op Kaapstad.Overnachting in hotel The Capetonian****.

15de dag: Cape Town

Na het ontbijt bezoeken we de mooie botanische tuinen van Kirstenbosch. Deze tuinen gelegen tegen de flanken van de Tafelberg behoren tot 's werelds meest spectaculaire botanische parken. Vrije lunch. Na de middag zakken we af naar het stadscentrum. 's Avonds vertrek naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel via London.

16de dag: Brussel

Aankomst in Brussel in de loop van de voormiddag. Een autocar van De Globetrotter brengt je terug naar Deinze

De hotels tijdens deze rondreis beschikken over het nodige comfort. Alle accommodaties beschikken over een eigen badkamer. De maaltijden zijn zeer verzorgd.

Onze service:
• Vluchten Brussel - Londen - Johannesburg, Cape Town - Londen - Brussel;
• Transfer naar Brussel H/T;
• Maaltijden tijdens de vluchten;
• 23 kg bagage p.p;
• 6 kg handbagage p.p.;
• Transfer in Zuid-Afrika luchthaven H/T;
• Verblijf in half pension, dag 2 start met avondmaal en eindigd dag 15 met ontbijt;
• Alle uitstappen zoals vermeld in het programma;
• Nederlandstalige begeleider;
• Transport ter plaatse met bussen voorzien van airco;
• Rondreis en activiteiten volgens beschrijving;
• Verblijf in de hotels volgens beschrijving (of gelijkwaardig);
• Maaltijden volgens beschrijving;
• Mineraalwater op de bus;
• Engelstalige of Zuid Afrikaanse chauffeur& gids;
• vergadering voorafgaandelijk aan de reis ± 2 maand voor afreis.
• In samenwerking met Africa by Excellence.

Niet inbegrepen:
• Persoonlijke uitgaven;
• lunch en dranken bij de maaltijden richtprijs lunch ± € 25,- pp per dag;
• Toeslag éénpersoonskamer: € 280,-;
• reisverzekering;
• Fooien;
• Eventuele toeslagen fuel/ taksen;
• Eventuele optionele activiteiten ter plaatse.

Reisdocumenten:
Reisdocumenten: Internationale reispas nog 6 maanden geldig na de terugreis.

GEZONDHEID:

Hepatitis A/B, buiktyfus & malaria. Raadpleeg uw huisarts.

Munteenheid:
• Zuid-Afrikaanse rand: € 1 = ± 14 ZAR

Plaatselijke tijd:

• Belgische tijd + 1 uur

DATUM 12 september
VERTREK Garage De Globetrotter
Vertrekuur wordt 1 week voor afreis medegedeeld
DUUR 16 dagen
PRIJS € 3.500 p.p.
VROEGBOEKKORTING -
ONLINE RESERVERING
Klik hier om online een reis te reserveren

Om uw reservering vlot te laten verlopen neem volgende punten in acht :

• Welke bestemming kiest u?
• De vertrekdatum + eventueel een reservedatum;
• Het aantal personen. Het aantal kinderen + leeftijd;
• Naam + adres (ook v/d reisgenoten);
• Type kamer: éénpers., tweepers. (dubbelbed of twin) of driepers. kamer;
• Ev. paspoort + identiteitskaartnummers + geboortedatum;
• De gewenste opstapplaats;
• Wenst u een reisverzekering? : moet medegedeeld worden bij de reservering;
• Wenst u een gereserveerde maaltijd of vertoning?

De reiziger kan met gerust hart boeken bij zijn reisbureau en vertrekken met de touroperator:
bij financieel onvermogen van het reisbureau of de touroperator is zijn voorschot gewaarborgd,
evenals zijn repatriëring (of de verderzetting van zijn reis). Boekingen via niet-verzekerde
buitenlandse internetbedrijven, transportmaatschappijen of andere organisaties die zonder
vergunning van reisbureau werken, bieden dit voordeel niet - dus geld krijgt!!


PS. Bij iedere reservering vragen wij een voorschot van 30 % van de reissom met een minimum van € 150,- per persoon
+ de eventuele reisverzekering te betalen of te storten.


De Globetrotter zorgt verder voor een goede afhandeling van uw reservering.

 

 

 

 
Copyright © 2014-2015 www.deglobetrotter.be - alle rechten voorbehouden. Webmaster Marc Bauters - algemene voorwaarden