U bent hier > Rome & Venetië
 

ROME - VENETIË

  • Reisprogramma
  • Hotels
  • Praktisch
  • Reserveren

9 DAGEN ITALIË

Deze grote Italië rondreis doet u genieten van talrijke steden die allemaal op hun eigen beurt heel wat geschiedenis achter de rug hebben en die allemaal typische gebouwen, kerken en paleizen tellen. Rome, Assisi, Ravenna, Padova en Venetië weten u elk te boeien op hun manier

1ste dag:
Deinze - Antwerpen - Luxemburg - Straatsburg - Bazel - Bern - Montreux - Naters. Avondmaal en overnachting in hotel****.

2de dag:

Ontbijt. Naters - Simplon pas - Milaan - Bologna - Firenze - Orvieto - Rome. Avondmaal en overnachting in Rome in hotel****.


3de dag:

Ontbijt. Bezoek aan Vaticaansstad met de St. Pieters basiliek, Het St. Pietersplein en het Vaticaans Museum met de sixtijnsekapel (schilderingen van Michelangelo). Afhankelijk van de tijd doen we een wandeling langs de Engelenbrug naar de Engelenburcht. Avondmaal en overnachting in Rome in Hotel****.4de dag:

Ontbijt. Vandaag bezoeken we eerst het klassieke Rome met het Colosseum, de boog van Constantijn, het forum Romanum en het Capitool. Vervolgens wandelen we langs de Piazza Venezia naar de Trevi fontein, het Pantheon en de Piazza Novone. Langs de beroemde winkelstraat de Via Condotti komen we aan op de Piazza di Spagna met de Spaanse trappen. Avondmaal en overnachting in Rome in Hotel****.

5de dag:

Ontbijt. We verlaten Rome en rijden richting het noorden. We bezoeken de beroemde Trevi fonteinen. Nadien nemen we de autostrade via Terni naar Assisi. We bezoeken er de befaamde boven- en benedenkerk en het graf van Franciscus van Assisi. We maken een wandeling door het mooie gerestaureerde stadje. Avondmaal en overnachting in Assisi in hotel****.


6de dag:

Ontbijt. We verlaten Assisi en rijden richting Perugia. Via Perugia gaat het richting Ravenna voor een bezoek aan de stad. Een kennismaking met Ravenna vang je best aan op de "Piazza del Popolo" in het centrum van de stad. De voornaamste bezienswaardigheden bevinden zich immers in de buurt, naarmate je verder van het centrum afdwaald worden de gebouwen recenter omdat een deel van de stad zwaar gebombardeerd werd tijdens de jongste Wereldoorlog. Als je ook maar een greintje gevoel voor kunst heb moet je Ravenna aandoen. De stad wordt immers beschouwd als een belangrijke schatkamer van vroegchristelijke en Byzantijnse kunst, denk maar aan de mozaïeken. Verder is er Basilica di Sant-Apollinare Nuovo uit de 6de eeuw die
behoort tot de UNESCO. Een interessante plaats in de provincie Ravenna is Faenza. In de naam van het plaatsje herken je het woord "faience". Al sinds de 12de eeuw is het stadje bekend om de verwerking van keramiek. Nadien gaat het verder richting Padova voor bezoek aan de stad met de Basilica di Sant'Antonio. Het is een zeer weelderige kerk die gebouwd werd in de 13de eeuw om de botten van de heilige Antonius van Padua te herbergen. Die is tot op de dag van vandaag één van de populairste heiligen van Italia. Als je iets kwijt bent, roep je hem aan. Getuige de vele bedevaartgangers die elk jaar de kerk bezoeken. Voor de kerk staat het Monumento al Gattamelata. 32 Dit magnifieke bronzen ruiterstandbeeld wordt wel het grootste meesterwerk van Donatello genoemd. Een andere reden waarom mensen een bezoek brengen aan de stad is de Cappella degli Scrovegni. Deze kapel werd in 1303 gebouwd in opdracht van de heer Scrovegni. Wat
de kapel zo uniek maakt zijn de fresco-cycli die de schilder Giotto heeft aangebracht. Naast de expressiviteit die zo kenmerkend is voor Giotto, schildert hij hier, in tegenstelling tot wat
in die tijd gebruikelijk was, zijn voorstellingen in perspectief. Dit geeft een enorme ruimtelijkheid aan het werk. Het werk was één van de grootste inspiratiebronnen voor veel kunstenaars uit
de Renaissance. Avondmaal en overnachting in hotel****.

7de dag:

Ontbijt. We maken ons op voor een ganse dag om Venetië te verkennen. Via Trochetto varen we per boot over het Canale Grande naar het St. Marcoplein van Venetië. De Canale Grande is de grootste en prachtigste rivier van Venetië. De adembenemende gevels aan het water zijn de échte blikvangers. Maar ook de enorme paleizen laten niemand onberoerd. Bovendien wordt het kanaal volledig overspannen door de wereldberoemde Rialtobrug. Langs de Canale Grande staat de basiliek van Santa Maria della Salute die een bijzondere pracht uitstraald. Het gebouw werd opgetrokken ter ere van het verdrijven van de pest. Baldassare Longhena ontwierp de achthoekige basiliek die in 1687 geopend werd. Aan het beroemde San Marcoplein ligt o.a. het 'Palazzo Ducale' of Dogepaleis. Vroeger woonde hier de politieke leider van de Republiek Venetië. Aan dit imposante bouwwerk werd gewerkt tussen 1309 en 1424. Naast het Dogepaleis ligt een zo mogelijk nog indrukwekkender gebouw, de Basiliek van San Marco. Het gebouw is eigenlijk een kathedraal en ook de grootste kerk van Venetië. De basiliek wordt beschouwd als één van de mooiste in heel Europa. Ponte dei Sospiri of De 'Brug der Zuchten' is een klein bruggetje tussen het Dogepaleis en de gevangenis die erachter ligt. Natuurlijk genieten we niet alleen van deze mooie gebouwen maar laat een terrasje ons ook van de sfeer genieten die er heerst in Venetië. Na een onvergetelijke dag rijden we terug richting Padova. Avondmaal en overnachting in hotel****.

8ste dag:
Ontbijt. Via Padova - Verona - Milaan - Como - Lugano - St. Gottard naar Luzern of omgeving. Avondmaal en overnachting in hotel***.

9de dag.

Ontbijt. Luzern of omgeving - Bazel - Metz - Straatsburg - Luxemburg - Antwerpen - Deinze.

9 DAGEN ITALIË - HOTEL*** en ****

Alle kamers zijn voorzien van bad/douche, toilet en TV. 's morgens is er ontijtbuffet en 's avonds is er buffet of een 3 gangen menu.

 


Onze service:
• Reis per luxe autocar;
• Logies op basis van half pension vanaf de 1ste dag 's avonds tot de laatste dag 's morgens;
• Stedentaks in Rome € 6 p.p. per nacht;
• Parkinggelden;
• Alle uitstappen ter plaatse;
• Hotels*** en****;
• BTW en baantaksen op buitenlandse wegen;
• Ervaren chauffeur en reisleider blijven bij u ter plaatse.

Niet inbegrepen:
• Drank en persoonlijke uitgaven;
• Boottochten, metro en inkomgelden: € 80,- p.p.
• Alle middagmalen;
• Toeslag éénpersoonskamer: € 229,-;
• Reisverzekering.

65 plussers:
• In vele plaatsen gratis toegang in Musea mits voorlegging identiteitskaart

DATUM 10 mei
VERTREK Deinze 04u30
Garage De Globetrotter
DUUR 9 dagen
PRIJS € 1.035 p.p.
VROEGBOEKKORTING € 25 p.p.
ONLINE RESERVERING
Klik hier om online een reis te reserveren

Om uw reservering vlot te laten verlopen neem volgende punten in acht :

• Welke bestemming kiest u?
• De vertrekdatum + eventueel een reservedatum;
• Het aantal personen. Het aantal kinderen + leeftijd;
• Naam + adres (ook v/d reisgenoten);
• Type kamer: éénpers., tweepers. (dubbelbed of twin) of driepers. kamer;
• Ev. paspoort + identiteitskaartnummers + geboortedatum;
• De gewenste opstapplaats;
• Wenst u een reisverzekering? : moet medegedeeld worden bij de reservering;
• Wenst u een gereserveerde maaltijd of vertoning?

De reiziger kan met gerust hart boeken bij zijn reisbureau en vertrekken met de touroperator:
bij financieel onvermogen van het reisbureau of de touroperator is zijn voorschot gewaarborgd,
evenals zijn repatriëring (of de verderzetting van zijn reis). Boekingen via niet-verzekerde
buitenlandse internetbedrijven, transportmaatschappijen of andere organisaties die zonder
vergunning van reisbureau werken, bieden dit voordeel niet - dus geld krijgt!!


PS. Bij iedere reservering vragen wij een minimum voorschot van € 150,- per persoon
+ de eventuele reisverzekering te betalen of te storten.


De Globetrotter zorgt verder voor een goede afhandeling van uw reservering.

 

 

 

 
Copyright © 2014-2015 www.deglobetrotter.be - alle rechten voorbehouden. Webmaster Marc Bauters - algemene voorwaarden