U bent hier > Polen
 

POLEN - 10 DAGEN

  • Reisprogramma
  • Hotels
  • Praktisch
  • Reserveren

Polen wordt in het westen begrensd door Duitsland, in het zuiden door het Tsjechische Republiek en Slowakije, in het oosten door Litouwen, Wit-Rusland en Oekraïne en in het noorden door de Oost- Zee en de Russische enclave Kaliningrad. Dit onvermoed rijke land geniet de laatste jaren van een enorme toeristische belangstelling. Deze reis biedt u de gelegenheid kennis te maken met een uiterst vriendelijke bevolking maar ook met de prachtige natuur en het rijke kunstpatrimonium van dit vroegere communistische land. Deze reis telt vele hoogtepunten: de bezoeken aan Poznan, de Copernicusstad Torun, de stad Gdansk waar ooit de vakbond "Solidarnosc" werd gesticht, de Poolse hoofdstad Warschau, het mariale bedevaartsoord Czestochowa, de kunststad Krakau, de zoutmijnen van Wielicza, de gruwel van het concentratiekamp van Auschwitz- Birkenau in Oswiecim en ook nog de stad Wroclaw in Silezië. Deze reis laat u zowat het mooiste van Polen ontdekken; een absolute aanrader.

1ste dag:Deinze - Frankfurt a/d Oder

Deinze - Antwerpen - Eindhoven - Duisburg - Hannover - Berlijn - Frankfurt a/d Oder. Avondmaal en overnachting in hotel****.

2de dag: Frankfurt a/d Oder - Poznan - Torun - Gdansk

Ontbijtbuffet. Via Frankfurt an der Oder over de Poolse grens naar Poznan. Bezoek aan de oude stad, de Maria Magdalenakerk en het stadhuis met portretten van Poolse koningen. Vrije lunch. Nadien bezoek aan de geboortestad van Copernicus met o.m. de vele gotische gebouwen van de oude stad en het stadhuis. Verder naar Gdansk, de voormalige Hanzestad aan de Oostzee en
hoofdplaats van het Woiwodschap Pommeren. Avondmaal en overnachting in Gdansk in hotel****.

Gdansk3de dag:Gdansk - Gdynia - Sopot - Gdansk

Vandaag vertoeven we in de zogenaamde Driestad in het noorden van Polen: de moederstad Gdansk, haar dochter aan zee Sopot en het industriële Gdynia. We bezoeken het volledig gereconstrueerde historische stadscentrum: centraal ligt de lange Markt met het gotische stadhuis, de fontein van Neptunus en de mooie patriciërshuizen. Verder langs de Mariakerk, de Amberstraat, de Koninklijke route, vroeger de statieweg voor koninklijke optochten. Vervolgens rijden we naar het kustplaatsje Sopot die in de 19de eeuw een mondaine badplaats was.
Nu is het een populaire kuststad aan de Oostzee. Avondmaal en overnachting in Gdansk in hotel****.

4de dag: Gdansk - Malbork - Elblag - Warschau

Na het ontbijt vertrekken we richting Malbork waar we een bezoek brengen aan de grootste en laatst gebouwde middeleeuwse burcht van Europa. (Marienburg). Vrije lunch. Verder door het Poolse binnenland naar de hoofdstad Warschau. Avondmaal en overnachting in Warschau in hotel****.

5de dag: Warschau

Ontbijtbuffet. Bezoek aan het paleis en de tuinen van Lazienki. In dit park bezoek aan het monument voor F. Chopin en aan het Waterpaleis van de laatste Poolse koning Poniatowski. Nadien toeristische rondrit langs o.m. het Gettomonument, het Umschlag-platzmonument, vele middeleeuwse straatjes en de Rynek Starego Miesta. Wandeling langs de Zygmuntzuil nabij het koninklijke paleis en bezoek aan het monument van de Onbekende Soldaat. Vrije tijd. Avondmaal en overnachting in Warschau in hotel****.

6de dag:Warschau - Czestochowa - Krakau

Ontbijtbuffet. We vertrekken vandaag naar Czestochowa, het belangrijkste bedevaartsoord van Oost-Europa. Bezoek aan het icoon Matka Boska Czestochowska, de Zwarte Madonna in het heiligdom van 40 Jasna Gora. Dit icoon wordt in Polen vereerd als een koningin en als de redster des vaderlands. Vervolgens over Katowice naar Krakau. Avondmaal en overnachting in Krakow in hotel****.

7de dag:Krakau

Ontbijtbuffet. Bezoek aan de Wavelheuvel. Nadien naar Kazimierz, de oude Joodse wijk waar ook opnamen werden gemaakt voor de aangrijpende film Schindlers List. Bezoek aan het museum van de fabriek van Schindler. Vrije lunch. Daarna bezoek aan de kunststad Krakau, de mooiste stad en ooit koninklijke hoofdstad van Polen. Wandeling door de historische stadskern. Vrije tijd voor shopping. Avondmaal en overnachting in Krakau in hotel****.

8ste dag:Krakau - Wieliczka - Auschwitz - Wroclaw

Ontbijtbuffet. Bezoek aan de zoutmijnen van Wieliczka. Vrije lunch. Nadien naar Auschwitz-Birkenau, een zeer aangrijpende ervaring. Tussen 1942 en 1945 vonden in dit gruwelkamp ongeveer 1.500.000 mensen van 28 verschillende nationaliteiten de dood. Via Gliwice en Opole naar Wroclaw. Avondmaal en overnachting in Wroclaw in hotel****.

9de dag:Wroclaw - Halle

Ontbijtbuffet. Bezoek aan Wroclaw of Breslau in de Duitse taal en gelegen aan de rivier de Oder. Wroclaw is de voornaamste historische stad van Silezië en de vierde stad van Polen. Omstreeks 13u30 via Legnica naar de Duitse grens. Avondmaal en overnachting in Halle in hotel****.

10de dag: Halle - Deinze

Ontbijtbuffet. Terugreis via Halle naar Kassel, vrije lunch langs de snelweg. Door het Ruhrgebied naar Eindhoven en Antwerpen. Aankomst in Deinze en de verschillende afstapplaatsen.

 

10 DAGEN POLEN - HOTELS ****

Alle hotels zijn van luxe kwaliteit. Kamers met bad/douche, toilet, TV, airconditioning. 's Morgens is er ontbijtbuffet en 's avonds buffet of verzorgde 3-gangen menu.

 

Onze service:

• De reis per luxe autocar;
• Ervaren chauffeur en gids blijven bij jullie gedurende de reis;
• Overnachting in hotels op basis van half pension;
• Half pension vanaf de 1ste dag 's avonds tot de laatste dag 's morgens;
• Kamer met douche-bad, WC, telefoon, TV;
• Verblijftaksen;
• BTW en Baantaksen;
• Rondritten ter plaatse.

Niet inbegrepen:
• Dranken aan tafel;
• Persoonlijke uitgaven;
• Middagmalen;
• Alle inkomgelden, extra gidsen, liften, boottochten: ± € 70,- p.p.;
• Toeslag éénpersoonskamer: € 215,-;
• Reisverzekering.


Munteenheid:
• € 1 = 4,22 PLN


Tip:
• Geld wisselen in Polen.

 


DATUM 19 augustus
VERTREK Deinze 05u00
Garage
De Globetrotter
DUUR 10 dagen
PRIJS € 890 p.p.
VROEGBOEKKORTING € 20 p.p.
ONLINE RESERVERING
Klik hier om online een reis te reserveren

Om uw reservering vlot te laten verlopen neem volgende punten in acht :

• Welke bestemming kiest u?
• De vertrekdatum + eventueel een reservedatum;
• Het aantal personen. Het aantal kinderen + leeftijd;
• Naam + adres (ook v/d reisgenoten);
• Type kamer: éénpers., tweepers. (dubbelbed of twin) of driepers. kamer;
• Ev. paspoort + identiteitskaartnummers + geboortedatum;
• De gewenste opstapplaats;
• Wenst u een reisverzekering? : moet medegedeeld worden bij de reservering;
• Wenst u een gereserveerde maaltijd of vertoning?

De reiziger kan met gerust hart boeken bij zijn reisbureau en vertrekken met de touroperator:
bij financieel onvermogen van het reisbureau of de touroperator is zijn voorschot gewaarborgd,
evenals zijn repatriëring (of de verderzetting van zijn reis). Boekingen via niet-verzekerde
buitenlandse internetbedrijven, transportmaatschappijen of andere organisaties die zonder
vergunning van reisbureau werken, bieden dit voordeel niet - dus geld krijgt!!


PS. Bij iedere reservering vragen wij een minimum voorschot van € 150,- per persoon
+ de eventuele reisverzekering te betalen of te storten.


De Globetrotter zorgt verder voor een goede afhandeling van uw reservering.

 

 

 

 
Copyright © 2014-2015 www.deglobetrotter.be - alle rechten voorbehouden. Webmaster Marc Bauters - algemene voorwaarden