U bent hier > MENORCA
 

MENORCA - 8 DAGEN SPANJE - FIETSPROGRAMMA VOOR DE SENIOREN - Wegens groot succes bijkomende datum!!!

  • Reisprogramma
  • Hotels
  • Praktisch
  • Reserveren

Eiland Menorca is één van de belangrijkste van de Balearen. Het ligt ten Noordoosten van Mallorca. Het heeft een oppervlakte van 700km2 en 90.000 inwoners. Het eiland is ongeveer 47km lang en heeft een breedte van 10 tot 19km. Bij mooi weer kan men op de zuidkust het buureiland Mallorca zien liggen, dat ongeveer 75km van Menorca ligt. Ongeveer 40% van het eiland is bebost met hoofdzakelijk pijnbomen en zeedennen. Op het eiland is een grote variatie van planten aanwezig. In de droge dalen komen ca. 200 plantensoorten voor waarvan 25 soorten die alleen op Menorca groeien. Het eiland is ook uitgeroepen tot 'genetisch reservoir' voor een aantal zeldzame dieren zoals arenden, een kleine giersoort, valken, wouwen en een met uitsterven bedreigde waterschildpad. De noord- en zuidkust zijn heel verschillend van karakter. De noordkust kenmerkt zich door zijn 'fjorden', bizarre rotsformaties en onregelmatige kustlijn. Aan de zuidzijde wordt de kust gekenmerkt door een regelmatige kust met kleine baaien, beboste dalen en veel stranden. Het hoogste punt van het eiland is de Monte Toro en torent 357 meter boven het eiland uit. Menorca is zon, strand, prachtige natuur... maar vooral de ideale plaats om van uw vrije tijd te genieten. Het ideale fietseiland!!

1ste dag:

Vlucht vanuit Zaventem naar Menorca. Aankomst in Mahon en transfer naar Hotel Almirante Farragut****. Inchecken en kamerverdeling. Om 17u00 is er een welkomstdrink in de bar van het hotel, u aangeboden door Eddy Boeckmans. Bespreking en uitleg van het fietsprogramma van de ganse week. De trekkingfietsen met 24 versnellingen worden in de namiddag op maat geleverd in ons hotel. Overnachting en avondmaal.

2de dag: Rit 1

Na het ontbijt vertrek met onze fiets vanuit het hotel. Dit is een kennismaking met de streek. We fietsen langs een prachtige route van de playa naar Ciutadella. Het stadje telt 30.000 inwoners en heeft een belangrijke haven die zorgt voor de bootverbindingen naar Mallorca, Ibiza en Barcelona. Daarna fietsen wij naar het zuidelijk gedeelte via Sa Caleta (stop) en Cala Santandria (stop) tot in Cala en Bosch (toeristisch plaatsje). We fietsen langs de kustlijn en maken een sanitaire stop. We zorgen ook voor een lekker biertje in een typische menorcaans cafeetje. Onderweg is er mogelijkheid voor een snack in een menorcaanse bar. In de namiddag is er nog mogelijkheid te fietsen naar Punta Nati. Avondmaal + overnachting. Totale fietstocht: 42 km (vlakke route)

3de dag: Rit 2


Na het ontbijt rijden we met de fiets vanuit ons hotel richting Ciutadella. Daarna verder naar het dorpje Ferreries (stop). Langs mooie geasfalteerde binnenwegen fietsen wij naar Es Mercadal, een dorpje met 3.500 inwoners en gelegen aan de voet van de Monte Toro (stop). Hier bevinden zich ook natuurparken. We fietsen verder richting zuiden en komen uiteindelijk aan in een klein stadje: Es Migjorn Gran (1.500 inwoners). Mooi en typisch menorcaans dorpje met romeinse kerk. 's Middags mogelijkheid om een snack te eten in een pittoresk restaurant. In de namiddag transfer met minibus en aanhangwagen naar ons hotel. Avondmaal + overnachting. Totale fietstocht: 43 km. (volledig vlakke route)

4de dag: Vrij

88 Vrije dag voor iedereen. Een dag om uit te rusten of te genieten van zon, zee en strand. Uw fiets is beschikbaar, misschien zin om zelf eens de omgeving te verkennen. Avondmaal en overnachting.

5de dag: Rit 3

Na het ontbijt rijden wij met de minibus + fietsen naar het dorpje Es Mercadal. Hier start onze fietstocht richting Mahon (hoofdstad van het eiland Menorca). Wij gaan een uurtje wandelen in de stad Mahon. Op verkenning maken we een stop voor een plaatselijke snack in een menorcaans café. Vanuit Mahon fietsen wij in de namiddag nog verder naar Es Castell (ongeveer 8km). Deze haven heeft een eigen kasteel dat in de geschie- denis gediend heeft tot het verdedigen van het eiland tegen de invallen van de Turken. (bezoek). Transfer met minibus en aanhangwagen naar ons hotel. Avondmaal + overnachting. Totale fietstocht: 28 km (volledig vlak)

6de dag: Rit 4

Na het ontbijt rijden we met de minibus + aanhangwagen naar Es Castell. Hier beginnen wij aan een fietstocht door het echte binnenland van Menorca met bezoek aan de kustplaats San Luis-Punta Prima - S'Algar en Es Canutells. Het plaatsje S'Algar is uniek met zijn kleurrijke vissershuizen en zijn pittoreske stranden. Wij gaan een dagje genieten van de natuur, de ongeschonden rotskusten en het volledige menorcaanse landschap. 's Middags stoppen we voor een snack en een drankje in een typisch restaurant. In de late namiddag transfer met minibus naar ons hotel. Avondmaal en overnachting. Totale. fietstocht: 31 km (volledig vlakke route)

7de dag: Rit 5

Vanuit ons hotel met de minibus en aanhangwagen rijden wij naar Mahon. Hier begint onze fietstocht naar Cabo de Fornells. Deze kustplaats heeft een aparte geschiedenis. Hier werd de "Caldereta de Langosta" voor de eerste maal klaargemaakt. Ondertussen gekend als het nationale gerecht van het eiland Menorca. Dit gaan wij zeker eens proeven ter plaatse. Wij fietsen langsheen een prachtige route door het groene landschap van het eiland en genieten volop van de natuur. Na de middagpauze fietsen wij verder naar Es Mercadal en van daaruit transfer met minibus naar ons hotel. Avondmaal en overnachting. Totale fietstocht: 33 km (gans de dag licht golvend en vlak)

8ste dag:

Na het ontbijt gaan wij uitchecken in ons hotel (naargelang uur vertrek). De rest van de dag vrij en transfer naar de luchthaven van Mahon voor inscheping en vertrek naar Zaventem. Een autocar van De Globetrotter brengt u terug naar Deinze.

8 DAGEN SPANJE - Hotel Club Almirante Farragut****

Heeft een ideale ligging met uitzicht op Cala'n Forcat Bay. Het beschikt over een groot buitenzwembad, een scala aan sportfaciliteiten en kamers met balkon. Het Almirante biedt een lichte, eenvoudige inrichting. Elke kamer is voorzien van airconditioning en satelliet-tv. Het buffetrestaurant van het hotel serveert een selectie van internationale gerechten. Gasten kunnen genieten van een drankje in de bar of op het terras aan het zwembad. Het hotel beschikt over tennisbanen, een midgetgolfbaan en een fitnessruimte, mits toeslag.
Er is ook een supermarkt op het terrein.

Onze service:
• Vluchten Menorca H/T;
• Transfer naar Zaventem H/T;
• Transfer van Menorca luchthaven H/T naar hotel;
• Verblijf in Hotel Almirante Farragut**** in half pension;
• Kamer met balkon, douche en toilet;
• Transfers van klanten en fietsen volgens programma;
• Transfer minibus en aanhangwagen gedurende 3 dagen inbegrepen;
• Alle materiaal voor de fietsers zoals pomp, slot en bagagetas;
• Fiets op maat voor een week (trekking met 24 versnellingen);
• Deskundige begeleiding per fiets door onze reisleiders;
• 20 kg bagage p.p;
• 6 kg handbagage p.p.;

Niet inbegrepen:

• Dranken en Persoonlijke uitgaven;
• Middagmalen;
• Begeleiding tijdens de vlucht;
• Toeslag éénpersoonskamer: € 125,-;
• Reisverzekering.

Reisdocumenten:
• Geldige identiteitskaart
Munteenheid:

• Euro
Plaatselijke tijd:

• Belgische tijd

AANDACHT !!!! De fietsers zijn allen bekwaam om een 40 km te kunnen fietsen alsook kleine hellingen te doorstaan !!!

DATUM 19 september VOLZET !!! Nieuwe datum 12 september!!!
VERTREK Garage De Globetrotter
Vertrekuur wordt 1 week voor afreis medegedeeld
DUUR 8 dagen
PRIJS Fietsers: € 890 p.p.
Niet fietsers: € 790 p.p.
VROEGBOEKKORTING -
ONLINE RESERVERING
Klik hier om online een reis te reserveren

Om uw reservering vlot te laten verlopen neem volgende punten in acht :

• Welke bestemming kiest u?
• De vertrekdatum + eventueel een reservedatum;
• Het aantal personen. Het aantal kinderen + leeftijd;
• Naam + adres (ook v/d reisgenoten);
• Type kamer: éénpers., tweepers. (dubbelbed of twin) of driepers. kamer;
• Ev. paspoort + identiteitskaartnummers + geboortedatum;
• De gewenste opstapplaats;
• Wenst u een reisverzekering? : moet medegedeeld worden bij de reservering;
• Wenst u een gereserveerde maaltijd of vertoning?

De reiziger kan met gerust hart boeken bij zijn reisbureau en vertrekken met de touroperator:
bij financieel onvermogen van het reisbureau of de touroperator is zijn voorschot gewaarborgd,
evenals zijn repatriëring (of de verderzetting van zijn reis). Boekingen via niet-verzekerde
buitenlandse internetbedrijven, transportmaatschappijen of andere organisaties die zonder
vergunning van reisbureau werken, bieden dit voordeel niet - dus geld krijgt!!


PS. Bij iedere reservering vragen wij een minimum voorschot van € 150,- per persoon
+ de eventuele reisverzekering te betalen of te storten.


De Globetrotter zorgt verder voor een goede afhandeling van uw reservering.

 

 

 

 
Copyright © 2014-2015 www.deglobetrotter.be - alle rechten voorbehouden. Webmaster Marc Bauters - algemene voorwaarden