U bent hier > Languedo - Rousillon
 

9 DAGEN FRANKRIJK - LANGUEDOC - ROUSILLON - VERNIEUWD PROGRAMMA

  • Reisprogramma
  • Hotels
  • Praktisch
  • Reserveren

Languedoc-Roussillon wordt in feite begrensd door twee natuurlijke barrières, in het oosten de rivier de Rhône en in het westen het hooggebergte van de Pyreneeën. De kustvlakte van Languedoc- Roussillon wordt omgeven door een aantal bergketens en hoge plateaus. De kustvlakte is iets meer dan 200 km lang en loopt van de Frans-Spaanse grens tot de Petite Camargue bij Aiges-Mortes. Tot Languedoc- Roussillon behoort ook een zuidoostelijke rand van het Massif Central. Ten zuiden hiervan ligt een groot gebied van causses (kalksteenplateaus), die doorsneden worden door kloven, 'gorges' genaamd. Het is een ideale vakantiebestemming voor wie houdt van een goede gastronomie, zee en Franse Steden.

 

1ste dag:

Vanuit Deinze vertrekken wij via Reims naar ons verblijfshotel in "Le Cap d'Agde". Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel hotel Capao***.

2de dag:

Ontbijt en vrije dag. Op de middag nemen wij onze vrije lunch in het centrum. Tijdens de namiddag verkennen wij de omgeving. Wij bewonderen er de resultaten van de opgravingen in de delta van de Hérault. Vrije tijd in het stadje. Avondmaal en overnachting in hotel***.

3de dag:

Ontbijt. In de voormiddag bezoeken we de stad Montpellier, hoofdstad van de Languedoc-Roussillon. Het oude stadsgedeelte verdient onze aandacht met o.a. de wijk St-Anne, rue de l'Ancien Courrier. Vrije lunch in het stadscentrum. In de namiddag begeven wij ons richting het Wijndomein "Montpezat". Hier brengen we een bezoek en is er een dégustatie voorzien met nadien vrije aankoop. Avondmaal en overnachting in hotel***.

4de dag:

Na het ontbijt vertrekken wij naar Agde voor een boottocht op het Canal du Midi richting "l'Etang de Thau. Via het sluizencomplex bereiken wij het kanaal voor een rustgevende tocht door het prachtige landschap. Het Canal du Midi is 240 km lang en verbindt de Middellandse Zee (étang de Thau) met de Atlantische Oceaan (Toulouse en het Canal de la Garonne). Het Canal en zijn sluizen werden in 1969 door de Unesco als werelderfgoed erkend. We voorzien hier wel een middagmaal op de boot. In de namiddag keren wij terug voor vrije tijd in het vissersstadje Agde. Nadien terug naar ons verblijfshotel in Cap d'Agde. Avondmaal en overnachting in hotel***..

 

5de dag:

Na het ontbijt begeven wij ons naar Perpignan, hoofdstad van de Roussillon. Wij bezoeken er het Paleis van de Koningen van Mallorca, de Citadel en de kathedreaal St. Jean Baptiste. Het hart van de oude binnenstad bevindt zich op de "Place de Loge". Daarna rijden we richting Collioure, het "St Tropez" van de Roussillon voor een vrije lunch en vrije tijd. Dit door "de bergen ingesloten" vissersplaatsje verdient onze aandacht. Veel schilders raakten in de ban van dit kleurrijke stadje, o.a. de Fauvisten. Een wandeling brengt ons door het "Vieux quartier" met zijn steile en fleurige straatjes. Avondmaal en overnachting in hotel***.

6de dag:

Ontbijt. Via Montpellier rijden wij naar de "Grotte des Demoiselles". Wij bezoeken de grot met als hoogtepunt de legendarische zaal met de stalagmiet die op een beeld van Maria met kind lijkt.
Avondmaal en overnachting in hotel***.

7de dag:

Ontbijt. Bezoek aan de abdij van Fontfroide en Narbonne. We begeven ons naar Fontfroide waar wij de Cisterciënzer-abdij bezoeken. Vrije lunch in Fontfroide. Vervolgens richting Narbonne, door de Romeinen de hoofdstad van Gallia Narbonensis genoemd. Een bezoek aan de kathedraal en het Palais des Archevèques mag niet ontbreken. Langs de Pont des Marchands bereiken wij de typische winkelstraat met hun kleurrijke gevels. Vrije tijd om te flaneren langs het "Canal de la Robine". Avondmaal en overnachting in hotel***.

 

8ste dag:

Ontbijt. Vrije dag om te relaxen aan het zwembad van het hotel, te ontspannen aan het strand of te kuieren in Cap d'Agde. Avondmaal en overnachting in hotel***.

9de dag:

Terugreis naar Deinze via Reims met de verschillende afstapplaatsen.

 

9 DAGEN FRANKRIJK - HOTEL CAPAO ***

Dit hotel ligt aan zee in Cap d'Agde en biedt directe toegang tot het strand. Hier vindt de genieter van de Mediterrane kust zijn "Dolcefarniente". In de omgeving van de jachthaven zijn winkeltjes, cafeetjes, casino's, cinema en night clubs. Er is een lang zandstrand, golfterrein en tennisclub. Cap d'Agde is een jong en dynamisch vakantieoord met veel zon. Alle kamers zijn voorzien van bad/ douche en toilet. 's Morgens geniet je van een ontbijtbuffet en 's avonds een 3-gangenmenu. Het hotel beschikt over een sauna, hamman en zwembad.

 

Onze service:
• Reis per luxe autocar;
• Verblijf in half pension vanaf de 1ste dag 's avonds tot het ontbijt laatste dag;
• Kamers met bad/douche en toilet;
• Boottocht en middagmaal 4de dag;
• BTW en baantaksen;
• Ervaren chauffeur en gids blijven bij u gedurende de ganse reis.

Niet inbegrepen:
• Alle middagmalen behalve 4de dag;
• Inkomgelden zoals in het programma voorzien: ± € 70,- p.p.;
• Alle dranken en persoonlijke uitgaven;
• Bij rustvakantie zijn de uitstappen niet inbegrepen;
• Toeslag éénpersoonskamer: € 145,-;
• Reisverzekering.

DATUM 17 juni
VERTREK Deinze 4u30
Garage De Globetrotter
DUUR 9 dagen
PRIJS

€ 735 p.p. rustvakantie

€ 860 p.p. programma

VROEGBOEKKORTING € 20 p.p.
ONLINE RESERVERING
Klik hier om online een reis te reserveren

Om uw reservering vlot te laten verlopen neem volgende punten in acht :

• Welke bestemming kiest u?
• De vertrekdatum + eventueel een reservedatum;
• Het aantal personen. Het aantal kinderen + leeftijd;
• Naam + adres (ook v/d reisgenoten);
• Type kamer: éénpers., tweepers. (dubbelbed of twin) of driepers. kamer;
• Ev. paspoort + identiteitskaartnummers + geboortedatum;
• De gewenste opstapplaats;
• Wenst u een reisverzekering? : moet medegedeeld worden bij de reservering;
• Wenst u een gereserveerde maaltijd of vertoning?

De reiziger kan met gerust hart boeken bij zijn reisbureau en vertrekken met de touroperator:
bij financieel onvermogen van het reisbureau of de touroperator is zijn voorschot gewaarborgd,
evenals zijn repatriëring (of de verderzetting van zijn reis). Boekingen via niet-verzekerde
buitenlandse internetbedrijven, transportmaatschappijen of andere organisaties die zonder
vergunning van reisbureau werken, bieden dit voordeel niet - dus geld krijgt!!


PS. Bij iedere reservering vragen wij een minimum voorschot van € 150,- per persoon
+ de eventuele reisverzekering te betalen of te storten.


De Globetrotter zorgt verder voor een goede afhandeling van uw reservering.

 

 

 

 
Copyright © 2014-2015 www.deglobetrotter.be - alle rechten voorbehouden. Webmaster Marc Bauters - algemene voorwaarden