U bent hier > Ijsland
 

11 DAGEN IJSLAND

  • Reisprogramma
  • Hotels
  • Praktisch
  • Reserveren

Op ontdekkingstocht naar IJslands uitgestrekte zand- en
aswoestijnen, machtige gletsjers, meren, lavavelden, watervallen en geisers. Met zijn 103.000 m2 opp. is IJsland het op één na grootste eiland van Europa, men spreekt hier ook zijn eigen taal. Reykjavik is de hoofdstad met ruim 180.000 inwoners. Het binnenland is onbewoond en bestaat uit bergen, steen- en grindwoestijnen, lavavelden, gletsjers en rivieren. IJsland is een uniek land. Nergens tref je zo'n grote verscheidenheid van natuurverschijnselen aan als op dit noordelijke eiland: grillige rotsformaties, fraaie tafelbergen, kleurrijke gas- en heetwaterbronnen, indrukwekkende gletsjers, allerlei soorten watervallen. Het zeer rijke vogelleven en nog veel meer maken IJsland tot een paradijs voor natuurliefhebbers, wandelaars, fotografen, geologen en ornithologen. De beste reistijd voor een bezoek aan het binnenland is tussen juli of augustus. De gemiddelde temp. schommelt in de zomer tussen de 10 tot 12°C. Als die boven 20° stijgt
spreekt men hier reeds van een hittegolf. Het is de ideale reis voor wie héél veel wil zien en goed wil genieten van IJslands mooiste plekjes.

1ste dag:

Vertrek in Deinze om 11u00 naar Zaventem. Vlucht om 13u50 naar Reykjavik. De bus brengt ons via de lavavelden van het schiereiland Reykjanes naar de Blue Lagoon. Hier beginnen we onze reis met een ontspannend bad in het warme blauwwitte water. Denk eraan om uw zwemkleding in de handbagage te stoppen! Na afloop rijden we naar het hotel in omgeving Hveragerdi. Avondmaal en overnachting.

2de dag:

Ontbijt. We rijden naar de machtige waterval Gullfoss, volgens vele de mooiste waterval van IJsland. Vlakbij bevinden zich de springbronnen in het Geysirgebied. De Strokkur spuit tot wel 20 meter hoog. Verder naar Thingvellir, Het is een 6 km brede en 40 km lange verzakking, begrensd door diepe kloven en scheuren. Via Kaldidalur en het noordwesten maken we kennis met het IJslandse hoogland, Door dit echte oerlandschap reizen we richting Reykholt en onderweg komen we vlak langs de gletsjer Langjökull. Het Reykholtsdal is een brede vallei met veel hete bronnen. Stop bij de bijzonder mooie waterval Hraunfossar. Het water van deze waterval loopt eerst vele kilometers onder het lavaveld. Reykholt zelf is de geboorteplaats van Snorri Sturlason (1179-1241), IJslands bekendste sagaschrijver. Avondmaal en overnachting in hotel.

3de dag:(ca.350 km)

Ontbijt. Vandaag verkennen we het schiereiland Snaefellsnes. Het wordt wel IJsland in het klein genoemd, door de rijke vulkanische historie, vele vissersplaatsjes, mooie stranden en op het uiterste westpunt een ruige bergrug met de ruim 1400 meter hoge berg Snaefellsjökull. Deze vulkaan is bedekt met eeuwige sneeuw en bij helder weer een markant herkenningspunt aan de horizon. We maken een wandeling langs het charmante haventje van Arnarstapi. De basaltrotsen en bizarre kliffen zijn de broedplaats voor veel zeevogels (o.a. drieteenmeeuwen en noorse sterns). Avondmaal en overnachting in hotel.

4de dag:(ca. 295 km)

Ontbijt. De route voert ons naar de noordkant van IJsland. Hier is ook Leifur Eiriksson, de latere ontdekker van Amerika, geboren. Op het schiereiland Vatnsnes bezichtigen wij Hvítserkur, de basaltformatie in de vorm van een draak, vlak bij de kustlijn. Met een beetje geluk zien wij op de zandvlakte aan de overkant van het water zeehonden liggen. Tevens bezoeken we het museum Glaumbaer. Historische boerderijtjes met grasdak. We krijgen een goede indruk van hoe men vroeger leefde in IJsland. We overnachten in Akureyri, de hoofdstad van het noorden. Avondmaal en overnachting in hotel.

5de dag:(ca. 140km)

Ontbijt. We gaan naar de indrukwekkende waterval Godafoss. Verder naar de kleine noordelijke stad Husavík. Vanuit de haven van Husavík maken we een drie uur durende boottocht op zoek naar walvissen. Absoluut een aanrader, want deze imposante zeereuzen worden vaak gespot in de wateren van IJsland. Avondmaal en overnachting in Husavík of Myvatn.

6de dag: (ca. 100km)

Ontbijt. We vertrekken richting het vogelrijke Myvatn. Nergens ter wereld treft u zoveel verschillende vulkanische verschijnselen binnen zo'n klein oppervlak aan. Al wandelend bezoeken we de grillige lavaformaties van Dimmuborgir, de ringvormige explosiekrater Hverfjall en de zwarte lavavelden van Leirhnjúkur met zwavelbronnen en modderpoelen. Overal rond Myvatn bruist, borrelt, pruttelt en spuit het. In de grond zijn grijze warme modderpoelen, waar de dikke modder in blubbert. Er zijn gaten waar stoom uit spuit en overal is de grond gekleurd door
verschillende mineralen die er in opgelost zijn. Er zit hier veel zwavel in de bodem. We kunnen het zeker ook ruiken. Avondmaal en overnachting in Husavík of Myvatn.

7de dag:(ca. 225km)

Ontbijt. Via Husavik maken we een uitstapje naar de Dettifoss, Europa's grootste waterval. Verder door een lavawoestijn naar het stadje Egilsstadir en de oostkust. De diepe fjorden zijn van
elkaar gescheiden door steile en hoge bergplateaus. Onderweg kunnen we de opmerkelijke trapsgewijze opbouw van zowel oude als jongere basalt lagen bewonderen. Avondmaal en overnachten in de omgeving van Breidalsvik.

8ste dag: (ca. 225km)

Langs de prachtig gelede kust van zuidoost IJsland reizen we naar het Jökulsárlón, een sprookjesachtig meer aan de voet van de Breidamerkurjökull, waar tal van ijsbergen ronddrijven. U ontdekt steeds nieuwe ijsbergen in de meest wonderlijke vormen en kleurschakeringen. We maken een boottochtje op het meer. Nadien brengen we een bezoek aan het vogeleiland
Ingólfshöfdi. Hier zijn vele papegaaiduikers, grote jagers en andere zeevogels te zien. Een markante IJslandse boer rijdt u met zijn tractor en aanhangwagen door een spoelzandvlakte in
ongeveer een half uur naar het eiland. Daar wandelt u onder zijn begeleiding en kijkt u uw ogen uit naar de vogelrijkdom. Overnachting en avondmaal in hotel Skaftafell.

9de dag:

's Morgens bezoeken we het nationaal park Skaftafell, fraai gelegen tussen twee gletsjertongen. Deze behoren toe aan de Vatnajökull, een ijskap die zo omvangrijk is dat alle gletsjers van Scandinavië en het Alpengebied er gemakkelijk in verdwijnen. U kunt naar de waterval Svartifoss wandelen, die wordt geflankeerd door basaltzuilen en als u onderweg omkijkt heeft u een
mooi uitzicht over de spoelzandvlaktes aan de zuidkust. Daarna rijden we naar Kirkjubaejarklaustur. We rijden een stukje langs de zuidkust om uitgebreid de bezienswaardgheden te bewonderen. Vlak daarbij begint de route naar het gebied van de spleetvulkaan Lakagígar. In Skógar vinden we de mooie Skógafoss en het EyjafjallaJökull museum met een film over de uitbarsting in 2010.
Overnachting en avondmaal omgeving Skógar.

10de dag:

We rijden tot aan de waterval Seljalandsfoss, een kleinere waterval waar je achterlangs kunt lopen. Aan het begin van de middag rijden we naar de hoofdstad Reykjavík, waar we een rondrit maken en je geniet van vrije tijd. We verblijven in Reykjavík. Avondmaal en overnachting in hotel.

11de dag:

Vroeg in de morgen transfer naar de luchthaven. De vlucht vertrekt om 07u40 en voorziene aankomst in Zaventem om 12u50. Met de bus van de Globetrotter naar Deinze.

 

 

 

Deze zijn allemaal voorzien van het nodige comfort, zoals bad/douche, toilet, TV, telefoon. 's Morgens ontbijtbuffet en 's avonds heel verzorgde maaltijden met koffie & thee.

Onze service:
• Alle uitstappen, inkomgelden en verplaatsingen volgens het programma in lokale comfortabele autocar;
• Alle overnachtingen in een tweepersoonskamer;
• Van Guesthouse tot goeie 3-sterrenhotels;
• Logies vanaf het avondmaal eerste dag tot het ontbijt laatste dag in vol pension;
• Middagmaal in de vorm van heel verzorgd lunchpakket of een warme maaltijd;
• BTW en informatiepakket;
• Luchthaventransfer naar Zaventem H/T;
• Ingang Blue Lagoon, museum Glaumbaer, walvisexcursie Husavik, boottocht ijsbergenmeer, excursie papegaaiduikers ingólfshöfdi en ingang voor het nationaal park Skaftafell, steenmuseum Petra;
• Luchthaventaks gekend op 15/10/2014;
• Dominicus Reisgids Ijsland per boeking;
• Nederlandstalige reisleiding.

Niet inbegrepen:
• Drank aan tafel;
• Persoonlijke uitgaven;
• Fooi chauffeur € 16.5 p.p voor de volledige reis;
• Fooi Gids: € 16.5 p.p voor de volledige reis;
• Toeslag éénpersoonskamer: € 520,-;
• Spanning: 220 V.;
• GSM-netwerk: alleen in en rond de grote steden en dorpen;
• Extra luchthaventaksen;
• Reisverzekering.

Reisdocumenten:
• Geldige identiteitskaart

Tijdsverschil:
• Belgische tijd -2 uur

Munt:
• IJslandse Kronen. Best ter plaatse aan te kopen.
• Visa en Masterkaart meest geaccepteerd.
• Euro.

Bagage:
• max. 23 kg

Handbagage:
• 10 kg

DATUM 28 juni
VERTREK Garage De Globetrotter. Vertrekuur wordt
1 week voor afreis medegedeeld
DUUR 11 dagen
PRIJS € 3.395 p.p.
VROEGBOEKKORTING € 25 p.p.
ONLINE RESERVERING
Klik hier om online een reis te reserveren

Om uw reservering vlot te laten verlopen neem volgende punten in acht :

• Welke bestemming kiest u?
• De vertrekdatum + eventueel een reservedatum;
• Het aantal personen. Het aantal kinderen + leeftijd;
• Naam + adres (ook v/d reisgenoten);
• Type kamer: éénpers., tweepers. (dubbelbed of twin) of driepers. kamer;
• Ev. paspoort + identiteitskaartnummers + geboortedatum;
• De gewenste opstapplaats;
• Wenst u een reisverzekering? : moet medegedeeld worden bij de reservering;
• Wenst u een gereserveerde maaltijd of vertoning?

De reiziger kan met gerust hart boeken bij zijn reisbureau en vertrekken met de touroperator:
bij financieel onvermogen van het reisbureau of de touroperator is zijn voorschot gewaarborgd,
evenals zijn repatriëring (of de verderzetting van zijn reis). Boekingen via niet-verzekerde
buitenlandse internetbedrijven, transportmaatschappijen of andere organisaties die zonder
vergunning van reisbureau werken, bieden dit voordeel niet - dus geld krijgt!!


PS. Bij iedere reservering vragen wij een minimum voorschot van € 150,- per persoon
+ de eventuele reisverzekering te betalen of te storten.


De Globetrotter zorgt verder voor een goede afhandeling van uw reservering.

 

 

 

 
Copyright © 2014-2015 www.deglobetrotter.be - alle rechten voorbehouden. Webmaster Marc Bauters - algemene voorwaarden