U bent hier > Helsinki
 

10 DAGEN HELSINKI - TALINN - St. PETERSBURG EN MOSKOU

  • Reisprogramma
  • Hotels
  • Praktisch
  • Reserveren

De Finnen zien ons graag hun hoofdstad Helsinki bezoeken met zijn vele monumenten en kathedralen. De grootste trekpleisters van Rusland zijn de twee indrukwekkende metropolen Moskou en
Sint-Petersburg. Met St. Petersburg bezoeken we de parel der Russische steden. Een culturele stad van wereldformaat, vooral op het gebied van literatuur en muziek. In en rondom de stad wedijveren Barok, Art-Nouveau en Renaissance. De stad van Peter De Grote, Dostojevski en Catharina heet u welkom. Hoe mooi St. Petersburg mag zijn, achter de poëtische, vrij onaangetaste gevels, schuilt een prozaïsche wereld van vaak afbladerende muren en vervallen, krappe behuizingen. Het is niet het oudste maar misschien wel de mooiste stad van Oost-Europa. Met Moskou bezoeken we het hart van Rusland. Het hart van de stad is het alom bekende Rode Plein met het Kremlin. Je kunt er niet omheen. De voormalige macht van de Sovjet-Unie begroet je nog op iedere straat. Een bezoekje aan de oude symbolen ervan, zoals het Lenin mausoleum is absoluut de moeite waard. Een reis met de Moskouse metro is uniek. Elk station op zich is een kunstwerk. Moskou is zo groot dat je er gerust langere tijd kunt vertoeven, zonder je te vervelen. Er is gewoon heel veel te zien. Beide steden lenen zich dan ook uitstekend voor een stedentrip.

1ste dag: Deinze - Travemünde

Deinze - Antwerpen - Venlo - Bremen - Hamburg - Travemünde. Om 23u00 inschepen. Om middernacht vertrekt het schip richting Finland. Avondmaal onderweg Overnachting in 2-persoons buitencabines.

2de dag: Zee
We verblijven een ganse dag op zee terwijl we genieten van deze overtocht. Vol pension aan boord. Overnachting in 2-persoons buitencabines.

3de dag:Helsinki - Tallinn

Ontbijtbuffet. Om 07u30 komen we aan in Helsinki. We maken een korte stadsrondrit voorbij de Dom, de Felsen-kerk, het Sibilius gedenkteken en het Senatorplein. Nadien schepen we in voor een overtocht naar Tallinn. We worden verwelkomd door onze nederlandstalige gids en beginnen met het middagmaal. Nadien beginnen we aan een 3 uur durende stadswandeling. We bezoeken de oude Toompea-burcht en de historische stad met zijn nauwe steegjes en romantische huizen en hun topgevels. Talrijke gotische kerken en herenhuizen bewaren het 15de eeuwse milieu.
Avondmaal en overnachting in hotel****.

4de dag: Tallinn - St. Petersburg
Na het ontbijt gaat de reis van het noorden naar het oosten. Op weg naar Narva geniet u van mooie uitzichten. Middag-maal in Narva. Na onze grensformaliteiten te hebben voldaan gaat het richting St. Petersburg. Avondmaal en overnachting in hotel****.

5e dag: St. Petersburg
Ontbijtbuffet. We beginnen aan een rondrit naar de bezienswaardigheden van de oude tsarenstad aan de Neva. Onder leiding van onze stadsgids zien we het admiraal staatsgebouw, de burchtplaats, het kruisschip de Aurora en de Nicolaskerk. Middagmaal. In de namiddag brengen we een bezoek aan de Hermitage. Het beroemdste en belangrijkste Russische museum met internationale weerklank heeft verbluffend rijke collecties. Avondmaal en overnachting in hotel****.

6de dag:St. Petersburg
Ontbijtbuffet. 's Morgens bezoeken we het Petershof. Het zomerpaleis is van een verbluffende pracht en praal. Met een fonteinengroep die de grootste ter wereld zou zijn met meer dan 200 vergulde beelden. Middagmaal. We komen voorbij de zomerresidentie van President Poetin. Nadien bezoeken we het slot en de parkaanplantingen van Poesjkin, dat onder Catharina II het zomerverblijf werd van de tsaren. Deze stad genoemd naar de dichter Alexander Poesjkin, staat tevens als museumstad bekend. Avondmaal en overnachting in hotel****.

7de dag: St. Petersburg
Ontbijtbuffet. We zetten ons bezoek verder aan St. Petersburg. De Verlosserskerk, Het Smolny klooster, De Isaac kathedraal. Daarna wordt het tijd om ons naar het treinstation te begeven. We vangen onze tocht aan met de sneltrein naar Moskou in business class. Middagmaal op de trein. Aankomst in Moskou rond 18u00 waar onze nederlandstalige gids ons opwacht. Avondmaal en overnachting in hotel****.

8ste dag:Moskou
Ontbijtbuffet. We beginnen ons bezoek in Moskou. Een stadsrondrit brengt ons langs meerdere kathedralen waarvan we er zeker één bezoeken. Daarna staat het Rode Plein met het Mausoleum van Lenin en het Kremlin op het programma. Middagmaal. We maken een rit met de metro. De metrosta-tions zijn één voor één ondergrondse paleizen en pareltjes van beeldhouwkunst en architectuur. Verder hebben we het Poesjkin museum tegenover de Christus-Verlossers-kerk. Het grootste museum voor Europese kunst in Moskou opende in 1912 zijn deuren. Je vind er werken van Rembrand, Monet, Vincent van Gogh, Matisse, Renoit, Cézanne enz… Avondmaal en overnachting in hotel****.

9de dag: Moskou
Ontbijtbuffet. Uitstap naar Tjaritsyno, ten zuiden van Moskou. Het park van 700 ha. en het Schloss van Katharina de Grote zijn zeker bezienswaardig. Middagmaal. We zetten ons bezoek verder aan Moskou. We bezoeken ook nog het Astronautenmuseum. We laten u zeker genieten van wat vrije tijd in de imposante stad. Avondmaal en overnachting in hotel****.

10de dag: Moskou - Brussel
Ontbijtbuffet. We brengen een bezoek aan de Tretyakovskaya gallerij met onze plaatselijke gids voor we Moskou verlaten. De Tretyakovskaya gallerij bezit ongetwijfeld de mooiste verzameling Russische kunst ter wereld. Het gebouw heeft een prachtige voorgevel, ontworpen door schilder Viktor Vasnetsov. Belangrijk voor het museum is de unieke verzameling iconen, waaronder de
Drievuldigheid, een bekend icoon van de schilder Andrei Roeblov. Naast de collectie oud-Russische schilderkunst vind je er een uitgebreide collectie Russische schilderkunst uit de 18de tot de 20ste eeuw. Met werken van Vroebel, Ivanov, Repin Savrasov. Middagmaal. Nadien vertrekken we richting luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel met SN Brussels airlines. Een autocar van de Globetrotter brengt ons van Zaventem terug naar Deinze

 

 

10 DAGEN

Alle hotels zijn van luxe kwaliteit. Kamers met bad/douche, toilet, TV, airconditioning. 's Morgens is er ontbijtbuffet en 's avonds buffet of verzorgde 3-gangen menu.

Onze service:
• Reis per luxe autocar;
• 2-persoons buitencabine met douche en toilet voor de overtocht Travemünde - Helsinki;
• Visa voor Rusland: € 125,- p.p.;
• Bezoek aan de Toompeaburcht, het paleis van Poesjkin, de Hermitage, Peter- en Paulvesting, Petershof, Kremlin en kathedraal in Moskou, metro rit, Astronautenmuseum en
Tretyakovskaya gallerij;
• Hotels****;
• Verblijf in vol pension vanaf avondmaal 1ste dag tot het ontbijt van de laatste dag;
• Lokale nederlandstalige gidsen in Tallinn, St. Petersburg en Moskou;
• Vlucht Moskou- Zaventem;
• Vervoer van Zaventem naar Deinze;
• BTW en baantaksen;
• Ervaren gids blijft bij u gedurende de ganse reis.

Niet inbegrepen:
• Drank aan tafel;
• Persoonlijke uitgaven;
• Middagmaal 1ste dag;
• Extra inkomgelden voor concerten, boottochten, musea, kastelen en bezienswaardigheden die niet voorzien zijn in het programma;
• Eventuele toeslagen Fuel en luchthaventaksen;
• Toeslag éénpersoonskamer + binnencabine: € 280,-;
• Toeslag éénpersoonskamer + buitencabine: € 340,-;
• Reisverzekering (verplicht).Munteenheid en betaalfaciliteiten:
• Roebels: aankopen in bankautomaten in het hotel met creditcard: juist voor de drank. Soms mogelijk om in Euro te betalen.
• Euro om te wisselen in Rusland, Visa en Mastercard

REISDOCUMENTEN:
Gelieve bij inschrijving uw INTERNATIONAAL PASPOORT (nog 6 maanden geldig na het verlaten van Rusland) + 1 pasfoto mee te brengen naar het bureel + geboortedatum en paspoortnummer doorgeven bij inschrijving.

DATUM 31 augustus
VERTREK Deinze 6u30
Garage De Globetrotter
DUUR 10 dagen
PRIJS € 2.495 p.p.
VROEGBOEKKORTING € 25 p.p.
ONLINE RESERVERING
Klik hier om online een reis te reserveren

Om uw reservering vlot te laten verlopen neem volgende punten in acht :

• Welke bestemming kiest u?
• De vertrekdatum + eventueel een reservedatum;
• Het aantal personen. Het aantal kinderen + leeftijd;
• Naam + adres (ook v/d reisgenoten);
• Type kamer: éénpers., tweepers. (dubbelbed of twin) of driepers. kamer;
• Ev. paspoort + identiteitskaartnummers + geboortedatum;
• De gewenste opstapplaats;
• Wenst u een reisverzekering? : moet medegedeeld worden bij de reservering;
• Wenst u een gereserveerde maaltijd of vertoning?

De reiziger kan met gerust hart boeken bij zijn reisbureau en vertrekken met de touroperator:
bij financieel onvermogen van het reisbureau of de touroperator is zijn voorschot gewaarborgd,
evenals zijn repatriëring (of de verderzetting van zijn reis). Boekingen via niet-verzekerde
buitenlandse internetbedrijven, transportmaatschappijen of andere organisaties die zonder
vergunning van reisbureau werken, bieden dit voordeel niet - dus geld krijgt!!


PS. Bij iedere reservering vragen wij een minimum voorschot van € 150,- per persoon
+ de eventuele reisverzekering te betalen of te storten.


De Globetrotter zorgt verder voor een goede afhandeling van uw reservering.

 

 

 

 
Copyright © 2014-2015 www.deglobetrotter.be - alle rechten voorbehouden. Webmaster Marc Bauters - algemene voorwaarden