U bent hier > Cyprus
 

CYPRUS - 8 DAGEN CYPRUS

  • Reisprogramma
  • Hotels
  • Praktisch
  • Reserveren

Midden in de kristalheldere wateren van de Middellandse Zee ligt Cyprus, het prachtige eiland van Aphrodite. Een oeroude mythe vertelt dat de vochtige adem van Zephyr, een god van de wind, de godin van de liefde op de schuimende branding naar het vasteland blies, op de golven van de zee. Op het eiland herinnert alles aan deze schoonheidsgodin: de tuinen met hun bedwelmende geuren, de pijnboombossen maar ook de mensen die verbonden zijn met de natuur. Het eiland heeft daarenboven een uitstekend klimaat en een prima toeristische infrastructuur. Iedereen die zich graag verdiept in oude tradities en beschavingen komt er aan zijn trekken. Wij verblijven in een schitterend gelegen hotel in Paphos. Paphos is een van de meest geliefde vakantieoorden van Cyprus. Het schilderachtige haventje is een aantrekkelijk ontmoetingspunt en in de vele kleine tavernes kun je lekker eten. De stad is klein maar dit onderstreept nog extra de typische atmosfeer. Daarenboven is Paphos vooral belangrijk wat betreft geschiedenis en archeologie. Kortom een ideale verblijfplaats om kennis te maken met dit wondermooie eiland.

1ste dag:

Met de autocar naar Zaventem voor een vlucht naar Cyprus. Na een vlucht van 4 uur landen we in Paphos. Een autocar brengt ons naar het schitterend gelegen hotel Athena Beach****. Avondmaal en overnachting.2de dag:

Ontbijtbuffet. We vertrekken te voet langs de wandelpromenade naar Paphos en houden halt aan de versterkte burcht aan de jachthaven. We brengen een bezoek met gids aan de mozaïeken en Romeinse gebouwen. Het zijn de mooiste mozaïeken die er tot nu toe op Cyprus gevonden zijn. Na een terrasje rijden we met de autocar naar een dorpje in de heuvels die Paphos omringen. Typisch middagmaal met wijn. Nadien keren we terug en maken een stop in Pano Paphos, dat is het oud centrum van Paphos. We flaneren er eventjes in de Oosters aandoende winkelstraatjes. Van op het hoogste punt hebben we een schitterend uitzicht op de Middellandse Zee. Terug naar het hotel. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel****.3de dag:

Ontbijtbuffet. We rijden de bergen in. Halt in Omodos, één van de mooiste en oudste dorpjes van Cyprus. Het dorp ligt op 750 meter hoogte tussen de wijngaarden. Vanzelfsprekend gaan we even proeven en maken een wandeling door de nauwe steegjes. We rijden verder tot in Pano Platres in het Trodoos-gebergte. Op een terras genieten we daar van een plaatselijke lekkernij: gebakken forel. Kort na de middag gaan we naar het Kykko-klooster toe, het elangrijkste en rijkste klooster. We trekken een kazuifel aan en bezoeken de schatten die er te zien zijn. We rijden nog hogerop en maken halt op een plaats waar aartsbisschop Makarios begraven ligt. We bezoeken het graf dat in een prachtige omgeving ligt. Op de terugweg naar Paphos maken we nog even halt op de Olympos, de hoogste berg van Cyprus (1951 meter). We besluiten de dag met een schitterend buffet op het terras van het hotel in Paphos. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel****.

4de dag:

Ontbijtbuffet. We maken een daguitstap naar de hoofdstad Lefkosia (Nicosia) met gids. In de hoofdstad bezoeken we o.a. het Byzantijns Museum met een ongekende rijkdom aan iconen, de prachtige orthodoxe Agios Ioannis-kathedraal en komen voorbij het aartsbisschoppelijk paleis, de Famagusta-poort. Na een lekker middagmaal in het kleurrijke centrum en kloppend hart van de stad wandelen we via de voornaamste winkelstraat tot aan de grens tussen het Grieks en het Turks gedeelte van Cyprus. Daarna wat vrij voor verpozen op een terrasje. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel****.

5de dag:

Ontbijtbuffet. Daguitstap naar het Machairas klooster dat gelegen is op 800 m hoogte. Het is te bereiken via een smalle weg en midden in het bos. Indien mogelijk bezoek. Onderweg schitterende landschappen. In het naar beneden rijden stoppen we in het bergdorpje Fikardou. Hier verblijven archeologen. Middagmaal met plaatselijke specialiteiten. In de namiddag via Limassol naar de rots van Aphrodite. We bezoeken de plaats waar de godin uit de zee verrees. Op onze laatste halte in Geroskipou proeven we van een specialiteit die ter plaatse wordt geproduceerd. (bezoek
aan het atelier). Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel****.

6de dag:

Ontbijtbuffet. Ontspannende daguitstap naar de andere kant van het eiland. Eerst stoppen we aan Agios Neofytos. We bezoeken de slaapplaats van de heilige in de rotsen en de naastliggende kloosterkerk. We proeven er van een weeral streekgebonden specialiteit. Dan door een wondermooi landschap tot in Panagio en bezoek aan het klooster. Even verpozen in de rustige omgeving. Verder tot in Polis, gelegen aan een jacht- en vissershaven. We gebruiken het middagmaal op een van de mooie terrassen. In de namiddag rijden we door tot aan het Bad van Aphrodite. Bezoek en wandeling tot op de rotsen van waar we de azuurblauwe zee zien. Terug via Agios Georgios (stop aan het vissershaventje) en Coral Bay (stop en wandeling tot aan de bananenplantages). Terug naar Paphos en ons hotel voor een gastronomisch buffet. Avondmaal en overnachting in ons verblijfshotel****.

7de dag:

Ontbijtbuffet. Vrije dag. Mogelijkheid om met uw gids een wandeling te maken langs het water, via het haventje van Paphos tot aan de Koningsgraven. Na een bezoek, vrij middagmaal in de omgeving. In het terugkeren wandelen we langs de catacomben van Aya Solomone en brengen een bezoek aan de zuilenkerk of Ayia Kyriaki-kerk (bezoek). Daarna slentert iedereen naar eigen keus langs de shoppingstraatjes of terrasjes terug naar het hotel. We genieten van een laatste schitterend buffet. Overnachting in ons verblijfshotel****.

8ste dag:

Na een uitgebreid ontbijtbuffet maken we onze koffers klaar en genieten op het terras of het zwembad van de uurtjes die ons resten op dit aardsparadijselijk eiland. Daarna transfer naar de luchthaven. In Brussel worden we opgehaald door de autocar van De Globetrotter.

8 DAGEN CYPRUS - Hotel Athena Beach****(*)

Het 4-sterren Constantinou Bros Athena Beach Hotel ligt aan het strand van Kato Paphos en op loopafstand van de haven, archeologische vindplaatsen, winkels en uitgaansgelegenheden. Het hotel beschikt over verschillende restaurants, bars, liften, tv-ruimte, wellnesscentrum, internethoek en wifi (tegen betaling), kapsalon, minimarkt, overdekt zwembad met bubbelbad, 3 zoet water openluchtzwembaden met 2 bubbelbaden, gratis: ligstoelen, parasols en handdoeken aan het zwembad en aan het strand. De kamers beschikken over een regendouche, haardroger, badjassen, slippers, telefoon, satelliet-tv (LCD flat screen) met muziekkanalen, wifi (tegen betaling), safe (tegen betaling), koelkastje, minibar (op aanvraag, tegen betaling), koffie- en thee faciliteiten (dagelijks aangevuld), tapijt, airco, strandhanddoeken, adapter (receptie), strijkijzer en -plank en balkon.

 

Onze service:

• Vervoer H/T naar Zaventem;
• Vlucht H/T Paphos;
• Transfer H/T op Phaphos;
• Nederlandstalige begeleiding door een ervaren reisleider;
• Hotel Athena Beach**** op basis van HP;
• Uitstappen inbegrepen voor wie het programma kiest;
• Alle inkomgelden beschreven zoals in programma;
• Lunches bij programma inbegrepen 2de tem 6de dag;
• In samenwerking met Thomas Cook.

Niet inbegrepen:
• Dranken bij de maaltijden, indien anders beschreven in het programma;
• Persoonlijke uitgaven;
• middagmalen 7de en 8ste dag bij het programma;
• Rustvakantie is verblijf + half pension zonder uitstappen;
• Toeslag éénpersoonskamer: € 220,-
• Reisverzekering.

Reisdocumenten:
• Geldige identiteitskaart

Munteenheid:
• Euro

Plaatselijke tijd:
• Belgische tijd +1 uur

DATUM 10 mei
VERTREK Garage De Globetrotter
Vertrekuur wordt 1 week voor afreis medegedeeld
DUUR 8 dagen
PRIJS € 1.140 p.p. (rustvakantie)
€ 1.365 p.p. (programma)
VROEGBOEKKORTING € 40 p.p.
ONLINE RESERVERING
Klik hier om online een reis te reserveren
MUNT -

Om uw reservering vlot te laten verlopen neem volgende punten in acht :

• Welke bestemming kiest u?
• De vertrekdatum + eventueel een reservedatum;
• Het aantal personen. Het aantal kinderen + leeftijd;
• Naam + adres (ook v/d reisgenoten);
• Type kamer: éénpers., tweepers. (dubbelbed of twin) of driepers. kamer;
• Ev. paspoort + identiteitskaartnummers + geboortedatum;
• De gewenste opstapplaats;
• Wenst u een reisverzekering? : moet medegedeeld worden bij de reservering;
• Wenst u een gereserveerde maaltijd of vertoning?

De reiziger kan met gerust hart boeken bij zijn reisbureau en vertrekken met de touroperator:
bij financieel onvermogen van het reisbureau of de touroperator is zijn voorschot gewaarborgd,
evenals zijn repatriëring (of de verderzetting van zijn reis). Boekingen via niet-verzekerde
buitenlandse internetbedrijven, transportmaatschappijen of andere organisaties die zonder
vergunning van reisbureau werken, bieden dit voordeel niet - dus geld krijgt!!


PS. Bij iedere reservering vragen wij een voorschot van 30 % van de reissom met een minimum van € 150,- per persoon
+ de eventuele reisverzekering te betalen of te storten.


De Globetrotter zorgt verder voor een goede afhandeling van uw reservering.

 

 

 

 
Copyright © 2014-2015 www.deglobetrotter.be - alle rechten voorbehouden. Webmaster Marc Bauters - algemene voorwaarden