U bent hier > Corsica
 

10 DAGEN FRANKRIJK - CORSICA

  • Reisprogramma
  • Hotels
  • Praktisch
  • Reserveren

EILAND ONDER DE ZON
Corsica, het mooiste eiland onder de zon, is een juweel in de Middellandse Zee, op slechts 7 km ten noorden van Sardinië. Dit grootste Franse eiland met heel duidelijke Italiaanse invloeden wordt niet voor niets "Ile de Beauté" (Eiland van de Schoonheid) genoemd. Corsica is een uniek eiland met karakter en met een enorme rijkdom en diversiteit aan natuurlijke schoonheden.

1ste dag:

Via Deinze - Brussel - Luxemburg (stop) - Metz - Nancy - Dijon (vrij middagmaal). Vrij bezoek aan het Bourgondisch stadje Tournus, mooi gelegen aan de Saône. Wij rijden verder via Lyon naar Valence. Avondmaal en overnachting in hotel***.

2de dag:

Ontbijt. Richting Orange. We maken een mooie rit door de Provence. Bezoek aan het natuurwonder van Frankrijk: "Les Baux". Ooit de machtigste stad van de Provence. In Paradou gaan we eten in een typisch restaurantje. Bezoek aan het museum "La Petite Provence". Daar wordt het dagelijkse leven van vroeger in verschillende dorpjes van de Provence uitgebeeld. Verder naar Marseille voor inscheping. Avondmaal aan boord en overnachting in 2-persoons-buitencabine.

3de dag:

Ontbijt. We komen aan in Bastia en beginnen onze dag via de Teghime-pas. Langs het wijngebied Patrimonio met zijn uitstekende rode, rosé en muskaatwijnen maken we een rondrit op het ruige
schiereiland Cap Corse. De weg loopt langs lieflijke kustplaatsen en grillige berglandschappen. Middagmaal. Langs het vissersdorpje Erbalunga bereiken we Bastia, een stad die veel te bieden heeft. Langsheen parelmoer stranden naar Aleria en langs de grootste kurkeikenbossen van het eiland naar Porto Vecchio, vaak de mooiste stad van Corsica genoemd. Avondmaal en overnachting in hotel***.

4de dag:

Ontbijt. Vanuit Porto Vecchio uitstap naar het Bavella-Massief, ook wel de Corsicaanse Dolomieten genoemd. Langs het stuwmeer, door het bos van Ospédale met reusachtige granietrotsen. Op de mooiste col van Corsica "Col de Bavella", krijg je een schitterend uitzicht op de beroemde "Aiguilles de Bavella". Langs de smalle weg rijden we naar een andere belangrijke stad in Corsica, Sartène, gelegen op een adembenemende rots. Middagmaal. We brengen een bezoek aan de stad. Nadien gaat het verder langs de Rocher du Lion en prachtige baaien naar onze verblijfplaats Porto Vecchio. Avondmaal en overnachting in hotel***.

5de dag:

Ontbijt. Uitstap naar Bonifacio. De stad is gelegen op hoge kalkrotsen. Flaneren door steegjes is een belevenis vanwege het prachtige uitzicht op de straat van Sardinië en de steile krijtrotsen. We maken een boottocht naar de verschillende grotten in zee. Een blik op de huizen die over de kalkrotsen hangen is adembenemend. Middagmaal. Vrije namiddag. Avondmaal en overnachting in hotel***.


Bonifacio

6de dag:

Ontbijt. We verlaten Porto Vecchio en nemen na de kustweg te hebben gevolgd een schilderachtige weg met prachtige panorama's. Middagmaal in een streekrestaurant. Nadien gaat het verder naar Ponte Leccia waar we richting I'lle Rousse - Calvi rijden. Avondmaal en overnachting hotel***.7de dag:

Ontbijt. We bezoeken de hoofdstad van de Balagne, Calvi, het Saint-Tropez van het eiland, met gezellige winkelstraten en een mooie promenade. Middagmaal. Rondrit door de Balagne naar fraai gelegen dorpen zoals Calenzana, een sfeervol stadje temidden van olijf- en amandelgaarden en het dorpje Sant-Antoninio. Avondmaal en overnachting in hotel***.


Calvi


8ste dag:

Ontbijt. We rijden naar Ponte Leccia waar we de richting nemen van Scala di Regina en Calacuccia. Via het Forét d'Aitone en Evisa, een adembenemende weg, bereiken we Porto. Middagmaal. Via de indrukwekkende rotsformatie van de Calanche keren we dan terug langs de golf van Porto naar Calvi. Avondmaal en overnachting in hotel***.


9de dag:

Ontbijt. We rijden richting Corte voor een bezoek aan de stad van Pascal Paoli. Middagmaal. Nadien gaat het verder naar de geboortestad van Napoleon, Ajaccio. Napoleon drukte zijn
stempel op deze stad. Op 12 km van Ajaccio ligt het schiereiland Parata. We houden halt aan het kerkhof waar de zanger Tino Rossi begraven ligt. Nadien heeft u nog wat vrije tijd om deze stad te bezoeken. We schepen hier in richting Marseille. Avondmaal met bediening aan boord en overnachting in 2-persoons buitencabine.

Ajaccio10de dag:

Ontbijt aan boord. Aankomst te Marseille. Via de autosnelweg richting Orange - Lyon - Dijon - Reims - Rijsel - Deinze en de verschillende afstapplaatsen.

 

10 DAGEN FRANRKIJK - Hotels in Corsica***

Alle hotels zijn goed gesitueerd. Alle kamers zijn uitgerust met bad/ douche, toilet, telefoon en TV. In het restaurant wordt de plaatselijke traditie van geraffineerde kookkunst alle eer aangedaan.

 

Onze service:
• Reis per luxe autocar;
• Overtochten in 2-persoons buitencabine met douche en toilet;
• Volpension vanaf het avondmaal 1ste dag tot en met het ontbijt 10de dag;
• Kamer met bad/douche en toilet;
• Boottocht in Bonifacio;
• Ingang museum "La Petite Provence";
• Op de overtochten met de boot, avondmaal + ontbijtbuffet;
• BTW en baantaksen;
• Ervaren chauffeur en reisleider blijven bij u gedurende de ganse reis;

Niet inbegrepen:

• Drank aan tafel;
• Persoonlijke uitgaven;
• Middagmalen 1ste en laatste dag;
• Toeslag éénpersoonskamer + kajuit: € 315,-;
• Reisverzekering.

 

DATUM 31 mei
6 september
VERTREK Deinze 05u00
Garage De Globetrotter
DUUR 10 dagen
PRIJS € 1.395 p.p. (mei)
€ 1.340 p.p. (september)
VROEGBOEKKORTING € 25 p.p.
ONLINE RESERVERING
Klik hier om online een reis te reserveren

Om uw reservering vlot te laten verlopen neem volgende punten in acht :

• Welke bestemming kiest u?
• De vertrekdatum + eventueel een reservedatum;
• Het aantal personen. Het aantal kinderen + leeftijd;
• Naam + adres (ook v/d reisgenoten);
• Type kamer: éénpers., tweepers. (dubbelbed of twin) of driepers. kamer;
• Ev. paspoort + identiteitskaartnummers + geboortedatum;
• De gewenste opstapplaats;
• Wenst u een reisverzekering? : moet medegedeeld worden bij de reservering;
• Wenst u een gereserveerde maaltijd of vertoning?

De reiziger kan met gerust hart boeken bij zijn reisbureau en vertrekken met de touroperator:
bij financieel onvermogen van het reisbureau of de touroperator is zijn voorschot gewaarborgd,
evenals zijn repatriëring (of de verderzetting van zijn reis). Boekingen via niet-verzekerde
buitenlandse internetbedrijven, transportmaatschappijen of andere organisaties die zonder
vergunning van reisbureau werken, bieden dit voordeel niet - dus geld krijgt!!


PS. Bij iedere reservering vragen wij een minimum voorschot van € 150,- per persoon
+ de eventuele reisverzekering te betalen of te storten.


De Globetrotter zorgt verder voor een goede afhandeling van uw reservering.

 

 

 

 
Copyright © 2014-2015 www.deglobetrotter.be - alle rechten voorbehouden. Webmaster Marc Bauters - algemene voorwaarden