U bent hier > CANADA
 

CANADA

  • Reisprogramma
  • Hotels
  • Praktisch
  • Reserveren

DE HOOGTEPUNTEN VAN DE OOSTKUST

Canada, met zijn uitgestrekte vlakten, is na Rusland het tweede grootste vasteland ter wereld. Het land heeft een oppervlakte die bijna even groot is als heel Europa, maar heeft slechts 27 miljoen inwoners. Gedurende deze rondrit bezoeken we twee provincies, namelijk Ontario en Québec. Op een relatief kleine oppervlakte proeven we van een ongelooflijke cocktail aan invloeden: een overweldigende natuur met uitgestrekte wouden, watervallen en meren, maar ook van steden met wolkenkrabbers en nog authentieke stadsdelen. Dit wordt alvast een reis om nooit te vergeten!

1ste dag: Brussel - Toronto

Vlucht vanuit Brussels Airport naar Toronto. Wij worden opgewacht door onze Nederlandstalige gids in Canada.Transfer naar het hotel Best Western Primrose.
Avondmaal en overnachting in het Hotel.

2de dag: Toronto - Niagara Falls - Toronto (260 km)

Bezoek aan de legendarische Niagara Watervallen, één der mooiste natuurverschijnselen ter wereld. Wij maken een stop in Niagara-on-the-Lake. Met een cruiseboot varen we tot aan de voet van de Falls. Geniet van wat vrije tijd. Tijdens een panoramisch middagmaal krijgen we de kans om de waterval van bovenaf te bewonderen en foto's te maken. In de namiddag maken we een wandeling door de stad Toronto. Wij bezoeken ook de C.N Toren met een hoogte van 553 meter. Avondmaal (vrije keuze) in een restaurant en overnachting.

3de dag: Toronto - Thausand Islands region - regio Ottawa (ongeveer 455 km)

Na het ontbijt vertrekken we richting Ottawa. In Kingston, ontdekken we de pracht van een ver verleden terug. Vrij middagmaal in een typisch restaurant. In de namiddag rijden wij naar het Natuurpark van de 1 000 eilanden. Wij maken een rondvaart aan de oevers van het Ontariomeer. Daarna transfer naar Ottawa naar ons Hotel Four Points by Sheraton Gatineau. Avondmaal en overnachting in de regio Ottawa.4de dag: Ottawa - Montreal (200 km)
Na het ontbijt, vertrek naar de stad Ottawa. Bezoek aan het Canadian museum of History: museum van de Canadese beschavingen met een indrukwekkende collectie totempalen van verschillende indianenstammen. Wij brengen ook een bezoek aan het Canadees parlement en Wellington avenue, de Suissex Promenade waar wij de residentie van de premier minister terugvinden alsook de verschillende buitenlandse ambassades. Na het vrije middagmaal, vertrek naar Montreal. Transfer voor avondmaal en overnachting in Le Nouveau Hotel en Spa.

5de dag: Montreal
Na het ontbijt een nieuwe excursie: "VIENS VOIR MON MONTREAL" Begeleid bezoek aan het oude Montreal met zijn bezienswaardigheden en het centrum waar oude elegante gebouwen hun plaats opeisen naast moderne wolkenkrabbers. Tijdens het middagmaal wordt gerookt vlees, een specialiteit van Montreal, opgediend. In de namiddag bezoeken we de Biodôme; een uniek museum over de verschillende ecosystemen van Amerika. In de namiddag hebt u vrije tijd om de oude stad of het ondergrondse shoppingcenter te ontdekken. Vrij avondmaal en overnachting in Hotel Le Nouvel Hotel y Spa.

6de dag: Region de Montreal - Saint-Alexis-des-Monts (ongeveer 170 km)

Na het ontbijt vertrek voor een natuurtocht door wouden, bossen en meren !!!! In de namiddag gaan we een canovaart maken. Middagmaal. Wij maken op het einde van onze tocht een ecologische
wandeling in het groene woud met een natuurgids. Daarna transfer naar ons Hotel Auberge du Lac à l 'eau Claire met unieke ligging aan een meer. Avondmaal en overnachting.

7de dag: Saint-Alexis-des-Monts/ Region du Lac St Jean (ongeveer 350 km)

Na het ontbijt vrije tijd in de ochtend. Daarna vertrek naar het Lac St. Jean. Lake St John is zelf een ware binnenzee van 1350 km2. In La Tuque korte stop bij Falls Park en de Bostonnaisrivier. Deze halte wordt gewaardeerd om haar kleine waterval, mooie wandelpaden en het interpretatiecentrum waaronder een aantal typische Canadese
opgezette dieren. Middagmaal onderweg. In de late namiddag aankomst in St Felicien en verblijf en avondmaal in ons Hotel Garden cat 3 in St Felicien.

8ste dag:

Na het ontbijt, bezoek aan het natuurpark te Sint-Felicien. Aan boord van een getraliede trein ontdekken we o.a. beren, elanden, bizons en wolven in hun natuurlijke omgeving. Na de vrije lunch houden we halt in Chambord, het historisch stadje van Val-Jalbert. Hier bezoeken we een openluchtmuseum dat ons een impressie geeft van het leven van de lokale bevolking. Een kabelbaan brengt ons op het hoogst gelegen punt uit de regio voor een panoramisch zicht op de watervallen van Ouiatchouane. In de late namiddag vertrekken wij richting zone Saguenay. Vrij avondmaal. Overnachting in Hotel Le Montagnais in Saguenay.

9de dag: Sagunay -Tadoussac - Isle-aux-Coudres - Ongeveer 230 km + ferry 15 min.)


In de voormiddag ontdekken we de noordzijde van de Saguenay met een halte in Sainte-Rose-du-Nord. Hier bewonderen wij de Sagenuay fjord. Vrije lunch. In de namiddag bezoeken
we Tadoussac, gelegen op de samenvloeiing van de rivieren Saguenay en Sint-Laurence. Dit is dé plaats om walvissen te zien. We varen uit met een observatieboot om deze reuzen
van de zee te observeren. Quebec is één van de belangrijkste walvisreservaten in de wereld.Daarna vertrek naar de regio Charlevoix, bekend als een paradijs voor kunstenaars en aangewezen
als World Biosphere Reserve door de UNESCO. Bij Isle-aux-Coudres via de veerboot vanuit St-Joseph-de-la-Rive. U vindt er een oase van rust. Avondmaal in een typische cabane à sucre met muzikale begeleiding. Overnachting in de regio.

10de dag: Isle-aux-Coudres - Baie Saint Paul-Québec (ongeveer 135 km + ferry 15 min.)

Na het ontbijt vertrek en bezoek aan des Moulins de l'Isle-aux- Coudres en Baie-Saint-Paul. Middagmaal. In de namiddag bezoek aan La Laiteri Charlevoix, gesticht in 1948, Wij bezoeken de fabriek met zijn artisanale bewerking van melkproducten. De fameuze cheddarkaas wordt hier op een natuurlijke wijze gemaakt. Een plaatselijke gids verteld u het wel en wee van het produceren van verschillende kazen. Ook krijgen we een dégustatie. In de late namiddag transfer naar ons Hotel. Vrij avondmaal en overnachting in Hotel Le Chateau Laurier in Quebec.

11de dag: Québec

Na het ontbijt bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden van de oude stad; Chateau Frontenac en het pittoreske oude stadsgedeelte van Petit Champlain, de Place Royale, het parlement - de pleinen van Abraham en de Citadelle,...vrije lunch is voorzien in Wendake, een traditioneel Huronen dorp. Via de basiliek van St. Anne de Beaupré en de watervallen van Montmorency
komen we terug aan in Québec. Vrije tijd voor shopping. Avondmaal in de oude stad. Daar Canada gekend is voor zijn lekkere kreeften voorzien wij voor iedereen een kreeftendiner!

12de dag: Quebec - luchthaven van Montreal (ongeveer 270 km)


Na het ontbijt vertrek via le chemin du Roy, de eerste aangelegde route tussen Quebec en Montreal. Wij maken een stop in Saint-Prosper voor een bezoek aan een bisonkwekerij. Een plaatselijke gids legt u de historie uit over deze beesten in Amerika. Wij gaan in een speciale aanhangwagen een soort mini-safari beleven. Lunch in de boerderij. We rijden verder naar de luchthaven van Montreal. Inschepen en vertrek naar Brussel. De vlucht is voorzien in de namiddag of vroege avond.

13de dag: Aankomst in Brussel

Aankomst in de ochtend in Brussel. Een autocar van De Globetrotter brengt u terug naar Deinze

 

Alle hotels tijdens deze rondreis zijn voorzien van het nodige comfort en luxe.

Onze service:

• Transfer heen en terug Brussel;
• Lijnvlucht Brussel naar Toronto en Montreal- Brussel;
• Seats aangewezen door de luchtvaartmaatchappij;
• Maaltijden tijdens de vluchten;
• Autobus met alle comfort gedurende gans de rondreis;
• luchthaventaks;
• fooi chauffeur + officiële gids;
• De hotels voorgesteld in het programma of soortgelijke;
• Maaltijden zoals vermeld in ons programma;
• Thee of koffie en een kruik water gereserveerd tijdens de maaltijden;
• (in Canada zijn alcoholische dranken verboden in restaurants)
• een officiële Nederlandstalige gids ter plaatse;
• de volledige rondrit zoals vermeld in het programma;
• deskundige begeleiding vanaf België;
• voorreisvergadering paar weken voor afreis.

Niet inbegrepen:

• Persoonlijke uitgaven;
• Facultatieve uitstappen;
• Toeslag éénpersoonskamer: € 445,-;
• Gewone seatreservatie: € 40,- pp heen en terug;
• Seats aan het raam: € 64,- pp heen en terug;
• Seats aan de nooduitgang: € 112,- pp heen en terug;
• De maaltijden (vrije) en dranken die niet in het programma vermeld staan;
• Reisverzekering.

Reisdocumenten:
• Internationale reispas Munteenheid:
• CAD cash, gebruikelijke kredietkaarten

Electriciteit:
• 110V/60Hz. Stekker Amerikaans model, Adapter en transformator noodzakelijk.

Plaatselijke tijd:
• Belgische tijd - 6 uur

DATUM 10 juni
VERTREK Garage De Globetrotter
Vertrekuur wordt 1 week voor afreis medegedeeld
DUUR 13 dagen
PRIJS € 2.495 p.p.
ONLINE RESERVERING
Klik hier om online een reis te reserveren

Om uw reservering vlot te laten verlopen neem volgende punten in acht :

• Welke bestemming kiest u?
• De vertrekdatum + eventueel een reservedatum;
• Het aantal personen. Het aantal kinderen + leeftijd;
• Naam + adres (ook v/d reisgenoten);
• Type kamer: éénpers., tweepers. (dubbelbed of twin) of driepers. kamer;
• Ev. paspoort + identiteitskaartnummers + geboortedatum;
• De gewenste opstapplaats;
• Wenst u een reisverzekering? : moet medegedeeld worden bij de reservering;
• Wenst u een gereserveerde maaltijd of vertoning?

De reiziger kan met gerust hart boeken bij zijn reisbureau en vertrekken met de touroperator:
bij financieel onvermogen van het reisbureau of de touroperator is zijn voorschot gewaarborgd,
evenals zijn repatriëring (of de verderzetting van zijn reis). Boekingen via niet-verzekerde
buitenlandse internetbedrijven, transportmaatschappijen of andere organisaties die zonder
vergunning van reisbureau werken, bieden dit voordeel niet - dus geld krijgt!!


PS. Bij iedere reservering vragen wij een voorschot van 30 % met een minimum van € 150,- per persoon
+ de eventuele reisverzekering te betalen of te storten.


De Globetrotter zorgt verder voor een goede afhandeling van uw reservering.

 

 

 

 
Copyright © 2014-2015 www.deglobetrotter.be - alle rechten voorbehouden. Webmaster Marc Bauters - algemene voorwaarden