U bent hier > Armenië - Georgië
 

Armenië - Georgië - 11 DAGEN

  • Reisprogramma
  • Hotels
  • Praktisch
  • Reserveren

DE WIEG VAN HET CHRISTENDOM

Gelegen in de Zuidelijke Kaukasus, geniet Armenië van prachtige berglandschappen met als summum de Aragats met zijn 4095m. Historisch kan Armenië als één van de oudste landen ter wereld genoemd worden evenals de oudste christelijke staat ter wereld. Dit is ook één van de redenen waarom Armenië trots mag zijn op zijn talrijke kathedralen, kerken en kloosters. Laat je bovendien verrassen door de gevarieerde landschappen van Georgië en beleef de sfeer in één van zijn oude dorpjes. Deze rondreis vormt het ideale huwelijk tussen prachtige architectuur en adembenemende natuur.

Yerevan

 

1ste dag: Brussel - Yerevan

Vlucht met Brussel via Warshaw naar Yerervan

2de dag: Yerevan

Aankomst in de vroege ochtend, onthaal door uw Nederlandstalige reisbegeleider. Tijd om enkele uurtjes uit te rusten in uw hotelkamer.daarna maken we een city tour Yerevan met een lunch in een lokaal restaurant. Avondmaal in lokaal restaurant en overnachting in Ani Plaza hotel****.

3de dag: Yerevan (ca. 50 km)

Excursie: ECHMIADZIN & ZVARTNOTS
De kathedralen en kerken van Echmiadzin en de archeologische Zvartnots tempel. Echmiadzin is een plaats waar de 'moeder' kathedraal, de troon van de Armeens-apostolische kerk, is gevestigd. Het was de eerste legale Christelijke kerk van Armenië. De kathedraal uit de 4e eeuw is een toonbeeld van de oude Armeense architectuur. Vijf kilometer van Echmiadzin liggen de ruïnes van Zvartnots. Op deze archeologische plaats zijn de overblijfselen te zien van een kathedraal gebouwd in de 7e eeuw. Avondmaal in lokaal restaurant en overnachting in Ani Plaza hotel****.


4de dag: Yerevan (ca 85 km) GRANI & ST GEGHARD

Ontbijt. In Geghard is een uniek kloostercomplex uit de 4de eeuw te bewonderen. De weg er naar toe loopt door een geweldige vallei met een zeer bijzonder landschap. Het kloostercomplex is gelegen binnen de wallen die uit de 13e eeuw dateren. Op het complex staan verschillende kerken en graven, de meeste uit steen gehakt, die de piek periode van de Armeense architectuur laten zien. In de middeleeuwen leefden hier honderden monniken. Sinds 2000 is het klooster samen met de vallei toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst. Lunch bij een lokale familie. Je ontdekt het maken van 'Lavash' (Armeens traditioneel brood in steenoven). Terugkeer naar het hotel. Avondmaal in een lokaal restaurant overnachting in Ani Plaza hotel****.

5de dag: Yerevan - Sevan (ca 200 km) KHOR VIRAP KERK,

NORAVANK KLOOSTER & ARENI WIJNKELDER (wijndegustatie) Ontbijt. Vertrek richting Sevan. Onderweg naar Seva (rit doorheen spectaculaire canyon van rode rotsen). Avondmaal in een lokaal restaurant in Sevan. Overnachting in Hotel BW Bohemian Resort***(*)

Sevan

 


6de dag: Sevan - Tbilisi (ca 248 km)

In de ochtend excursie: ONTDEKKING VAN SEVAN Ontbijt. Vertrek richting het noorden van Armenië met prachtige berglandschappen, bossen en kloven. Onderweg excursie: HET KLOOSTERCOMPLEX VAN HAGHPAT Grensoversteek en overstap in een andere autocar. Bij aankomst in Tbilisi, excursie: TBILISI CITY TOUR. Klooster van Haghpat Avondmaal en overnachting in Hotel Courtyard Mariott Hotel**** of Holliday Inn****.

7de dag: Tbilisi (ca 320 km)

Ontbijt. Bezoek aan Kakheti Provincie (gekend om de wijn). Vertrek om 08u00 's morgens naar het David Gareji Klooster (één van de highlights van Georgië). Wandeling naar Udabno Klooster (ca 35 minuten, hellend) om er unieke fresco's te bezichtigen uit de 8ste tot 13de eeuw. Verder naar de grotarchitectuur (1 uur wandeling). Daarna gaat de trip verder naar Kakheti, dit is een bekende wijnprovincie. We bezoeken Signaghi, een rustiek heuveldorpje dat gekend staat als de liefdesstad. Hier heb je een adembenemend zicht op de Alazani Vallei en de bergen van de Kaukasus. Wandeling doorheen het dorp met aansluitend een heerlijke lunch met wijn. Daarna hebben we de mogelijkheid om een traditionele Georgische wijnkelder te bezoeken. Ook hier kan je wijn proeven. Terugkeer naar Tbilisi rond 19u00. Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in Hotel Courtyard Mariott Hotel**** of Holliday Inn****.

8ste dag:Telavi - Tbilisi (ca 220 km)

Ontbijt. Bezoek aan Alaverdi kathedraal en Tsinandali, een 19e eeuwse residentiele woning van de familie van Chavchavadze. Hier maken we een wandeling door prachtige tuinen en bezoeken het museum. Rit naar het Gremi architecturaal complex. Lunch in het dorpje Kvareli met wijn (wijnproeven kan mits supplement). Terugkeer naar Tblisi. Diner in lokaal restaurant. Overnachting in Hotel Courtyard Mariott Hotel**** of Holliday Inn****.

9de dag: Tbilisi - Kazbegi (ca190 km)

Ontbijt. Om 09u30 start de excursie.Bezoek aan de oude hoofdstad Mtskheta en het Jvari Klooster en Svetitskhoveli kathedraal. Wij rijden langs de Georgische historische militaire route die leidt naar de Kaukasus. Bezoek aan het Ananuri complex.Rond Kazbegi liggen de zes hoogste bergen van de Kaukasus die meer dan 5000m hoog zijn. Wandeling naar de Sameba kerk (14de eeuw) met een prachtige setting op en heuvel en zicht op de berg Kazbek. Breng zeker wandelschoenen mee! Overnachting in Hotel Rooms Kazbegi****.


10de dag: Kazbegi - Tbilisi (ca 190 km)

Ontbijt. Na het ontbijt terug naar Tbilisi. We maken een tour langs de Dariali Canyon ten noorden van Kazbegi. Indien gewenst, kunnen we hier een rustige en prachtige wandeling maken van 2 tot 3 uren in de spectaculaire kloof va Gveleti met de indrukwekkende Devdoraki gletsjer. Rit naar Tbilisi. Lunch onderweg. Aankomst in Tbilisi omstreeks 16u00 Avondtransfer naar het restaurant
voor het afscheidsdiner. Overnachten in Hotel Courtyard Mariott**** of Holliday Inn****.

11de dag: Tbilisi - Brussel via Warshaw

Vroege transfer naar de luchthaven van Tbilisi voor de terugvlucht naar Brussel. Een autocar van De Globetrotter brengt u terug naar Deinze.

 

11 DAGEN ARMENIË / GEORGIË - HOTEL *** / ****


Alle hotels genieten van een zeer goede faam. Ze hebben allemaal het comfort zoals bad/douche, toilet, tv, telefoon. De ontbijten zijn buffet en de lunches en avondmalen zijn zeer verzorgd.

Onze service:

• Vervoer naar Zaventem H/T;
• Vluchten Brussel - Warschau - Yerevan en Tbilisi - Warschau - Brussel met LOT Polish Airlines;
• Internationale luchthaventaksen;
• Vervoer per privé autocar met airco;
• 4 overnachtingen in Yerevan in Ani Plaza Hotel****;
• 1 overnachting in Sevan in Hotel Best Western Bohemia***(*)
• 3 overnachtingen in Tbilisi in Courtyard Mariott Hotel**** of Holiday Inn****;
• 1 overnachting in Kazbegi in Rooms Kazbegi Hotel****;
• 1 overnachting in Telavi in hotel Old Telavi***;
• Vol pension vanaf 2de dag tem 10de dag (9 x ontbijt, 9 x lunch in lokale restaurants en 9 x diner in lokale restaurants);
• Wijn proeven inbegrepen op dag 8 in Signagi;
• 1 flesje water per persoon per dag;
• Alle vermelde excursies zoals beschreven tijdens de rondreis;
• Nederlandstalig reisleider gedurende de volledige rondreis;
• In samenwerking met Thomas Cook.

Niet inbegrepen:

• Dranken tijdens de maaltijden;
• Persoonlijke uitgaven;
• Fooien: ± € 60,-;
• Toeslag éénpersoonskamer: € 400,-;
• Annulatie- en reisbijstandsverzekering.

Reisformaliteiten:
•Bij een bezoek aan Armenië & Georgië dien je in het bezit te zijn van een internationaal paspoort (ten minste 6 maanden geldig vanaf de datum waarop je in Armenië aankomt).

Vaccinaties en gezondheid:
• Armenië & Georgië: vaccinatie tegen hepatitis A wordt sterk aangeraden, alsook een vernieuwing van vaccins tegen polio, tetanus, tyfus en difterie.

DATUM 05 september
VERTREK Garage De Globetrotter
Vertrekuur wordt 1 week voor afreis medegedeeld
DUUR 11 dagen
PRIJS € 2.075 p.p.
ONLINE RESERVERING
Klik hier om online een reis te reserveren
MUNT Armenië: €1 = ± 533 Dram
Georgië: €1 = ± 2,17 Lari

Om uw reservering vlot te laten verlopen neem volgende punten in acht :

• Welke bestemming kiest u?
• De vertrekdatum + eventueel een reservedatum;
• Het aantal personen. Het aantal kinderen + leeftijd;
• Naam + adres (ook v/d reisgenoten);
• Type kamer: éénpers., tweepers. (dubbelbed of twin) of driepers. kamer;
• Ev. paspoort + identiteitskaartnummers + geboortedatum;
• De gewenste opstapplaats;
• Wenst u een reisverzekering? : moet medegedeeld worden bij de reservering;
• Wenst u een gereserveerde maaltijd of vertoning?

De reiziger kan met gerust hart boeken bij zijn reisbureau en vertrekken met de touroperator:
bij financieel onvermogen van het reisbureau of de touroperator is zijn voorschot gewaarborgd,
evenals zijn repatriëring (of de verderzetting van zijn reis). Boekingen via niet-verzekerde
buitenlandse internetbedrijven, transportmaatschappijen of andere organisaties die zonder
vergunning van reisbureau werken, bieden dit voordeel niet - dus geld krijgt!!


PS. Bij iedere reservering vragen wij een voorschot van 30 % met een minimum van € 150,- per persoon
+ de eventuele reisverzekering te betalen of te storten.


De Globetrotter zorgt verder voor een goede afhandeling van uw reservering.

 

 

 

 
Copyright © 2014-2015 www.deglobetrotter.be - alle rechten voorbehouden. Webmaster Marc Bauters - algemene voorwaarden