U bent hier > De Ardeche
 

De Ardèche

  • Reisprogramma
  • Hotels
  • Praktisch
  • Reserveren

De beroemde bergengten van de Ardéche, de sfeervolle dorpen waarvan de liefhebbers van oude gebouwen geheel aan hun trekken komen, de wonderlijke wereld van de geheimzinnige grotten, de middeleeuwse kastelen, de prachtige vergezichten, de lokale markten met hun niet te versmaden streekproducten maken van de Ardéche een streek die je zal blijven verbazen en verrassen.

1ste dag:

Deinze via Reims naar Pierrelatte. Avondmaal en overnachting in het hotel***.


2de dag:

Ontbijtbuffet. We maken een wandeling in Privas met een plaatselijke gids. Langs een mooie kronkelende bergweg rijden we via de vallei van de Eyrieux, een snelstromende rivier, naar Saint-Pierreville. Middagmaal. Bezoek aan 'Musée vivant de la Laine et du Mouton'. Avondmaal en overnachting in hotel***.

3de dag:

Ontbijtbuffet. Afreis naar Boucieu-le-Roi via Loriol. Korte fotostop aan geklasseerde brug over rivier. We rijden de wijngaarden voorbij tot aan de Vélorail des Gorges du Doux, hoog boven de rivier gelegen. We doen sportief en stappen per 4 personen in een treinwagentje. Op het eindpunt blazen we even uit en keren dan aan boord van een historisch geklasseerd stoomtreintje terug naar onze startplaats. Vertrek naar Désaignes. Middagmaal. We rijden naar Lamastre en maken midden de kastanjeboomgaarden halt aan de 'Ferme du Châtaignier' of kastanjeboerderij. Avondmaal en overnachting in hotel***.


4de dag:

Ontbijtbuffet. We reizen af richting het noorden van de Ardèche naar het bekende Vals-les-Bains. Bezoek aan de brouwerij Bourganel. Hier brouwt men bier van kastanjes, nougat, bosbessen en ander fruit. De stad zelf is beroemd voor het water 'Eau de Vals' dat bevorderend zou zijn voor de spijsvertering. Middagmaal. Een gids wacht ons op en we vertrekken voor een drie uur durende schitterende rondrit door de streek. We rijden over Montpezat naar het 'Lac-d'Issarlès' en de 'Pont du Diable' en tussen de vulkanische heuvels van Thuyets, Meyras en Aubenas. Deze laatste stad noemt men wel eens de 'kastanje stad' en staat bekend als de meest vermaarde producent van gekonfijte kastanjes en kastanjepasta. Avondmaal en overnachting in hotel***.

5de dag:

Ontbijtbuffet. We reizen af richting Orgnac l'Aven. Bezoek van de geklasseerde site en grot van Aven d'Orgnac, een natuurwonder bij uitstek. Onder begeleiding van een gids dalen we af in de schitterende ondergrondse kamers, prachtige zalen en druipsteenformaties. We rijden naar de Gorges de l'Ardèche toe, een schitterend natuurgebied dat hoog boven de Ardèche uitsteekt. We dalen af tot aan de Pont d'Arc, een indrukwekkende natuurlijke poort die de Ardèche overbrugt. Eén van de meest gefotografeerde toeristische blikvangers van Frankrijk. Middagmaal. Vrij om te wandelen aan de oever van de rivier. Laatste stop aan de Belvédère de la Madeleine. Avondmaal en overnachting hotel***.

6de dag:

Ontbijtbuffet. Afreis naar Planzolles voor een bezoek aan het productieproces van de pikante en wereldbekende Picodons of geitenkaasjes. We rijden door een uniek landschap naar Les Vans. We stoppen even in dit plataanrijk dorp en lopen voorbij het sterrenrestaurant van Piet Huysentruyt "Likoké". Middagmaal. We rijden naar het bos van Païolive en naar het dorp Lablachère. Avondmaal en overnachting in hotel***.

7de dag:

Ontbijtbuffet. We rijden richting Vogüé, een dorp dat tegen een rots ligt boven de Ardèche. Daarna naar Alba La Romaine. We houden halt in de wijnkelder van dit Romeins en middeleeuws dorp. We bezoeken een perceel van de 600 ha wijngaarden die Alba telt. Vanzelfsprekend gaan we proeven van deze lekkere Ardèche wijn. Middagmaal. Afreis via Viviers naar Bourg-St.- Andéol. We bezoeken hier de olijfboomgaarden van Pradal en komen alles te weten over deze zuiderse lekkernij. We rijden naar St.-Remèze. Maken een bezoek aan het lavendelmuseum met bijhorende distilleerderij, ondergebracht in een herenboerderij en omgeven door lavendelvelden. Avondmaal en overnachting hotel***.

8ste dag:

Ontbijt. Vrije dag om te genieten van het hotel of om zelf de omgeving verder te verkennen. Middagmaal in het hotel. Avondmaal en overnachting hotel***.

9de dag:

Ontbijtbuffet. We reizen af via Aubenas naar de autostrade in Montélimar. Verder via Valence, Lyon, Mâcon, Dijon, Reims, Lille, Deinze en de verschillende afstapplaatsen.

Le Domaine des Oliviers***

Le Domaine des Oliviers ligt in Pierrelatte en biedt een buitenzwembad, terras, tuin, bar en een wijnkelder. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv, koffie- en theefaciliteiten, haardroger en gratis toiletartikelen.

Onze service:
• Reis per luxe autocar;
• Vol pension vanaf het avondmaal 1ste dag tot het ontbijt laatste dag;
• Alle kamers voorzien van bad/douche, toilet, tv, airco en een haardroger;
• Alle bezoeken, ingangen en degustaties zoals beschreven in het programma;
• BTW en baantaksen;
• Chauffeur en gids blijven bij u gedurende de reis.

Niet inbegrepen:
• Dranken en Persoonlijke uitgaven;
• Toeslag éénpersoonskamer: € 350,-;
• Reisverzekering.

DATUM 23 mei
VERTREK Deinze 4u30
Garage De Globetrotter
DUUR 9 dagen
PRIJS € 1.150 p.p.
VROEGBOEKKORTING € 20 p.p.
ONLINE RESERVERING
Klik hier om online een reis te reserveren

Om uw reservering vlot te laten verlopen neem volgende punten in acht :

• Welke bestemming kiest u?
• De vertrekdatum + eventueel een reservedatum;
• Het aantal personen. Het aantal kinderen + leeftijd;
• Naam + adres (ook v/d reisgenoten);
• Type kamer: éénpers., tweepers. (dubbelbed of twin) of driepers. kamer;
• Ev. paspoort + identiteitskaartnummers + geboortedatum;
• De gewenste opstapplaats;
• Wenst u een reisverzekering? : moet medegedeeld worden bij de reservering;
• Wenst u een gereserveerde maaltijd of vertoning?

De reiziger kan met gerust hart boeken bij zijn reisbureau en vertrekken met de touroperator:
bij financieel onvermogen van het reisbureau of de touroperator is zijn voorschot gewaarborgd,
evenals zijn repatriëring (of de verderzetting van zijn reis). Boekingen via niet-verzekerde
buitenlandse internetbedrijven, transportmaatschappijen of andere organisaties die zonder
vergunning van reisbureau werken, bieden dit voordeel niet - dus geld krijgt!!


PS. Bij iedere reservering vragen wij een minimum voorschot van € 150,- per persoon
+ de eventuele reisverzekering te betalen of te storten.


De Globetrotter zorgt verder voor een goede afhandeling van uw reservering.

 

 

 

 
Copyright © 2014-2015 www.deglobetrotter.be - alle rechten voorbehouden. Webmaster Marc Bauters - algemene voorwaarden