U bent hier > Valle d'Aosta
 

Valle d'Aosta

  • Reisprogramma
  • Hotels
  • Praktisch
  • Reserveren

7 DAGEN ITALIË

De Noord-Italiaanse regio Valle d'Aosta is meer dan een waar outdoor paradijs. Het is niet alleen de perfecte regio voor de actieve vakantieganger, ook de minder actieve reiziger die meer van wellness en relaxen geniet komt hier aan zijn trekken. Vanaf de middelhoge bergen wordt het dal bewaakt door tientallen kastelen en burchten. Toerisme is in Valle d'Aosta de belangrijkste bron van inkomsten.

1ste dag:

Deinze - Antwerpen - Luxemburg - Straatsburg - Basel - Montreux - de San Bernardino tunnel - St. Vincent. Avondmaal en overnachting in Hotel****.

2de dag:

Ontbijtbuffet. We rijden verder langs Cogne. Hier nemen we een korte stop en genieten we van het spectaculair zicht op de Lillaz watervallen. Samen nemen we een lunch in een agri-toerisme restaurant "Lou Bequet". We genieten van het dorp Cogne met zijn prachtige uitzichten en lokale artikelen. Bij de terugkeer naar het hotel bezoeken we nog het Park Animalier. Avondmaal en overnachting in het hotel****.


3de Dag:

Ontbijtbuffet. We bezoeken Castello di Issogne. Dit kasteel valt op door zijn bijzondere decoraties, zoals de smeedijzeren fontein in de vorm van een granaatappelboom. We bezoeken ook het grootste Grotta di Stagionature van Fontina kaas. Het "rijpen", en in geval van kleine productiepartijen ook het "kazen", geschiedt in natuurlijke tufsteengrotten of in ondergrondse ruimten waarin de vereiste versheid en de typische organoleptische eigenschappen van de kaas kunnen worden verkregen. Hier gaan we natuurlijk ook proeven van de seizoensproducten met een glas wijn. In de namiddag genieten we van de Romeinse boog van Augustus, Porta Praetoria, het Romeins theater, Sant'Orso. Avondmaal en overnachting in het hotel****.4de Dag: Torino

Ontbijtbuffet. Onze uitstap vandaag gaat naar Torino. We bezoeken er de bezienswaardigheden van de stad waaronder de Poorten van de Romeinse stad Augusta Taurinorum (Porta principalis) en de overblijfselen van het middeleeuwse kasteel. De buurt van de Market kenmerkt de Porta Palazzo en het Museum van de Oudheid. Langs de Via XX Settembre kunt u genieten van de overblijfselen van het Romeinse Amfitheater. Piazza Castello is het centrum en het hart van de stad met talrijke monumenten. Dit plein, omringd door arcades, vertegenwoordigt de kern waaruit de stad zich heeft ontwikkeld sinds de Romeinse tijd. In het midden staat de Palazzo Madama, het middeleeuwse kasteel met oude Romeinse poorten en een imposante gevel, die toegevoegd
werden in de 18de eeuw. De belangrijkste hoofdassen zijn de Via Roma, de Via Pietro Micca, de Po Straat en de voetgangerszone Garibaldi (een van de langste in Europa). Er is een aanzienlijk deel aan administratieve en commerciële instellingen en er is het Paleis van de Regionale Raad van de Prefecture, de secretariaten, de Armeria Reale en de Koninklijke Bibliotheek (die werken van Leonardo da Vinci bewaart). We laten u ook genieten van vrije tijd in deze prachtige stad. Avondmaal en overnachting in hotel****.Dag 5:

Ontbijtbuffet. Bezoek aan Fort Bard. Dit is een versterkt gebouw uit de 19e eeuw gelegen op een rotsachtige prominentie boven Bard. Fort Bard is volledig gerestaureerd na vele jaren van verwaarlozing. In 2006 werd het tentoongesteld voor toeristen als het Museum van de Alpen. Het fort ligt aan de ingang van de Valle d'Aosta en is gelegen in een smalle kloof boven de Dora Baltea rivier. Deze kloof is een historische route tussen Italië en Frankrijk. De lunch is voorzien in het huis van Bertolin met een bezoek aan de productie van charcuterie, vers pluimvee, gerookte en gepekelde vleeswaren. In de namiddag gaan we naar Cervina en bewonderen we het Blue Lake en de 4478 m hoge Matterhorn, één van de bekendste bergen ter wereld, gelegen in de Walliser Alpen. De berg is reeds door heel veel mensen beklommen. We bewonderen ook Gola di Busseraille die wel tot 100m diep gaat. Op het einde hebben we de spectaculaire waterval van 36m hoogte. Na dit alles kan je, voor wie dit wenst, genieten van de Thermale baden van Saint Vincent. Avondmaal en overnachting in het hotel****.

Fort Bard

 


Dag 6:


Ontbijtbuffet. Het Val Veny is een bergdal in de Italiaanse provincie Aosta. De vallei is uitgesleten door de rivier de Dora di Veny die ontspringt op de 2514 meter hoge Col de la Seigne die de grens met Frankrijk vormt. In het dal, dat behoort tot de gemeente Courmayeur, liggen geen grote permanent bewoonde plaatsen. Aan de noordzijde verheft zich het massief van de Mont Blanc. Er is ook een bezoek aan het heiligdom "Notre Dame de la Guerison". We trekken door tot aan het Meer van Miage. Dit is een meer gevormd door de gletsjers van de Mont Blanc. We genieten van een lunch met lokale producten in een plaatselijke berghut. We bezoeken het Italiaanse Val Ferret richting Entrèves bij Courmayeur en de Col du Grand Ferret. Dit is een zijdal van het Valle d'Aosta. De noordwest helling van het dal wordt gevormd door bergen van het oostelijke Mont Blanc massief met hoge toppen zoals de Grandes Jorasses (4201m) en de Mont Dolent (3819m), waaruit veel gletsjers stromen. Beide kanten van het dal zijn bezaaid met klim- en wandelroutes. Avondmaal en overnachting in het hotel****.

Dag 7:

Ontbijtbuffet. We vertrekken terug via de San Bernardino tunnel richting Montreux - Basel - Straatsburg - Luxemburg - Antwerpen - Deinze.

7 DAGEN ITALIË - GRAND HOTEL BILLIA ****

Alle kamers hebben bad/douche, toilet, Multimedia TV, haardroger, safe, minibar, thee- en koffie faciliteiten. We genieten van een ontbijtbuffet en verzorgde 3-gangen maaltijden.

Onze service:

• De reis per luxe autocar;
• Alle uitstappen in het programma;
• Plaatselijke gidsen;
• Verblijf in vol pension vanaf het avondmaal 1ste dag tot het ontbijt van de laatste dag;
• Eenvoudige middagmalen;
• Kamers met bad/ douche, WC, TV en airconditioning;
• BTW en baantaksen;
• Ervaren chauffeur en reisleider blijven bij u ter plaatse.

Niet inbegrepen:
• Dranken en Persoonlijke uitgaven;
• Middagmalen 1ste en laatste dag;
• Alle inkomgelden volgens onze bezoeken;
• Toeslag éénpersoonskamer: € 324,-;
• Reisverzekering.

DATUM 7 juli
11 september
VERTREK Deinze 04u30
Garage De Globetrotter
DUUR 7 dagen
PRIJS € 1.110 p.p.
VROEGBOEKKORTING € 25 p.p.
ONLINE RESERVERING
Klik hier om online een reis te reserveren

Om uw reservering vlot te laten verlopen neem volgende punten in acht :

• Welke bestemming kiest u?
• De vertrekdatum + eventueel een reservedatum;
• Het aantal personen. Het aantal kinderen + leeftijd;
• Naam + adres (ook v/d reisgenoten);
• Type kamer: éénpers., tweepers. (dubbelbed of twin) of driepers. kamer;
• Ev. paspoort + identiteitskaartnummers + geboortedatum;
• De gewenste opstapplaats;
• Wenst u een reisverzekering? : moet medegedeeld worden bij de reservering;
• Wenst u een gereserveerde maaltijd of vertoning?

De reiziger kan met gerust hart boeken bij zijn reisbureau en vertrekken met de touroperator:
bij financieel onvermogen van het reisbureau of de touroperator is zijn voorschot gewaarborgd,
evenals zijn repatriëring (of de verderzetting van zijn reis). Boekingen via niet-verzekerde
buitenlandse internetbedrijven, transportmaatschappijen of andere organisaties die zonder
vergunning van reisbureau werken, bieden dit voordeel niet - dus geld krijgt!!


PS. Bij iedere reservering vragen wij een minimum voorschot van € 150,- per persoon
+ de eventuele reisverzekering te betalen of te storten.


De Globetrotter zorgt verder voor een goede afhandeling van uw reservering.

 

 

 

 
Copyright © 2014-2015 www.deglobetrotter.be - alle rechten voorbehouden. Webmaster Marc Bauters - algemene voorwaarden