U bent hier > Schotland
 

Schotland + Ontdekkingsreis + Eiland Skye + Militaire tattoo

  • Reisprogramma
  • Hotels
  • Praktisch
  • Reserveren

Met een bezoek aan York, het Lake district, Loch Ness, Edinburgh Tatoo, de Western Higlands en eiland Skye. Natuurlijk is Schotland in werkelijkheid veel mooier dan foto's kunnen zeggen, maar in de loop van deze reis ontdekken wij diverse aspecten van een prachtig land vol herinneringen aan een rijk historisch verleden waarvan de talrijke monumenten en ruïnes getuigen. Een veelzijdig landschap variërend van groene dalen tot de woeste hoogten van de Highlands, de unieke en vermaarde Lochs en kusten en tenslotte de gulhartige Schotse bevolking met haar gehechtheid aan tradities.

1ste dag:

We rijden via Deinze naar Calais waar we de shuttle nemen richting Folkestone. Via de autostrade gaat het naar Londen. We laten de miljoenenstad links liggen en rijden via Dartford naar Cambridge. Een fijn bezoek aan deze prachtige universiteitsstad ontbreekt niet. Vrije lunch. Na de middag rijden we voorbij Peterborough, Grantham, Newark en Doncaster naar ons hotel in het hartje van York. Na het avondmaal kunnen geïnteresseerden deelnemen aan een geleide avondwandeling langsheen de historische bezienswaardigheden in het hartje van York.
Avondmaal en overnachting in Hotel***.

2de dag:

Ontbijt. Tijdens de voormiddag rijden we door het landschap van Yorkshire Dales en brengen een bezoek aan de idyllisch gelegen ruïne van Bolton Abbey. Daarna verder door Ribblesdale naar Bowness-on-Windermere in het Lake District. We nemen de lunch in het zeer toeristische stadje. Na de middag trekken we over de prachtige Kirkstone Pass, naar Gretna Green, waar we zelf een betwiste huwelijksplechtigheid bijwonen. Daarna rijden we door naar het hotel in het marktstadje Dumfries waar we kennis maken met het liefdesleven van de Schotse dichter Robert Burns.
Avondmaal en overnachting in Hotel****.

3de dag:

Na ons ontbijt trekken we via de snelweg naar het noorden voorbij het drukke Glasgow en door het historische plaatsje Bannockburn naar de imposante burcht van Stirling. Hier hebben de Schotten hun Engelse aartsvijand een verpletterende nederlaag toegediend. Na een uitgebreid bezoek rijden we verder naar de Highlands. We passeren de Trossachs en trekken door één van de mooiste landschappen van Schotland: het moerassige gebied van Ranoch Moor en de adembenemende vallei van de Glen Coe, voor eeuwig verbonden aan de bloederige afslachting van de MacDonald clan. Daarna zoeken we ons hotel op in Fort William. Avondmaal en overnachting in Hotel***.

4de dag:

Vandaag starten we aan Neptunes Staircase en langs het Caledonisch kanaal. We rijden door prachtige valleien en betoverende landschappen zoals de Glen Shiel met zijn bergtoppen 'Five Sisters' naar het onvolprezen eiland Skye. Langs spectaculaire zee-inhammen komen we aan in het havenstadje Portree waar we lunchen. Daarna vervolgen we langs het woeste Cuillinsgebergte. Nadat we Skye verlaten over de brug in Kyle of Lochalsh brengen we een bezoek aan 'Eilean Donan Castle' hét uithangbord van de Schotse kastelen. Wie nu de foto van zijn leven wil maken moet alert zijn want we rijden langs het wereldberoemde meer "Loch Ness" … Zo bereiken we Inverness voor avondmaal en overnachting in het Hotel***.

 

Eilean Donan Castle

 

5de dag:

Na ons Schots ontbijt starten we opnieuw met de autocar voor een prachtige rit door de Schotse Highlands. Via de 'Black Water' rivier rijden we richting Ullapool, een pittoresk havenstadje in het hoge noorden van Schotland. We rijden door één van de mooiste en eenzaamste streken van de Schotse Highlands: de kusten van Little Loch Broom en Gruinard Bay zijn echt onvergetelijk. We lunchen in "Inverewe Gardens", een subtropische tuin met een onvoorstelbare bloemen- en plantenpracht, waar we een paar uur genieten. De terugweg naar Inverness loopt langs de witte zandstranden van Gairloch en verder via Loch Maree, volgens sommigen het mooiste meer van Schotland. Avondmaal en overnachting Hotel***.

Ullapool6de dag:
Vandaag trekken we zuidwaarts richting Edinburgh langs één van de oudste en tevens meest pittoreske wegen door de Schotse Highlands. Talrijke plaatsen en natuurelementen zijn bewonderenswaardig: het Cairn Gorm gebergte waarin hét skicentrum van Schotland. Ook het Ruthven Barracks ligt er, langs de A9, verlaten bij. Door de Grampian Mountains bereiken we
het hoogtepunt van onze dag, een bezoek aan Blair Castle. Dit prachtige kasteel, waarvan de Duke of Atholl reeds sinds de 16de eeuw heer en meester is. Hij beschikt als enige in gans Groot-Brittannië over een eigen privaat leger: "Atholl Highlanders". Na de lunch bezoeken we de oudste whisky distilleerderij van Schotland waar men één van de bekendste whisky's produceert. Na de proeverij zetten we onze tocht verder langs Perth en over de indrukwekkende Forth Bridge om dan Edinburgh te bereiken, de schitterende hoofdstad van Schotland. Avondmaal en overnachting in Hotel****.


7de dag:

Ontbijt. In de voormiddag maken we een wandeling langs de voornaamste toeristische monumenten van Edinburgh: Princes Street met zijn prachtig park in het hart van de stad, het Scott Monument, The National Gallery of Scotland, De Royal Mile in de oude stad, St.Giles' Cathedral, Palace of Holyrood house, het nieuwe hypermoderne parlement van Schotland en als afsluiter een uitgebreid bezoek aan de burcht die de ganse stad domineert. Na de middag is er vrije tijd om zelf op ontdekking te gaan naargelang de eigen interesse: shopping, musea, pub bezoek of eenvoudigweg genieten van de bruisende straatanimatie van Edinburgh Festival. Na het avondmaal begeven we ons naar de esplanade van de burcht waar we gereserveerde zitplaatsen hebben om de wereldberoemde en onvergetelijke Military Tattoo mee te maken. Avondmaal en overnachting in Hotel****.

Military Tattoo

 

8ste dag:

Ontbijt. We verlaten Edinburgh voor een toeristische rit door het glooiende landschap van de Lowlands en de zalmrijke Tweedvallei. Op onze terugreis naar Engeland bezoeken we het pas gerestaureerde Abbotsford house van Sir Walter Scott, de grootste Schotse historicus en schrijver. Daarna rijden we naar de prachtig gelegen ruïnes van Dryburgh Abbey waar oa Scott begraven ligt. Daarna zakken we af naar een parel aan de Engelse kroon: het knusse universiteitsstadje Durham met zijn prachtige vroeg gotische kloosterkathedraal. We zetten onze tocht verder naar het hotel in het kuuroord Harrogate. Avondmaal en overnachting in Hotel****.

9de dag:

Na een laatste uitgebreid Brits ontbijtbuffet beginnen we aan onze terugreis. We nemen de snelweg voorbij Sheffield, Nottingham, Leicester, Northampton, London, Maidstone en zo verder naar Dover. We schepen in richting Calais en bereiken zo in de avond Deinze en de verschillende afstapplaatsen.

 

 

9 DAGEN SCHOTLAND - HOTELS *** / ****

zijn voorzien van bad/douche, toilet, telefoon, TV, koffie- en thee faciliteiten. 's Morgens stevig ontbijtbuffet en 's avonds menukeuze met bediening aan tafel.

 

Onze service:
• Reis per luxe autocar;
• Logies vanaf het avondmaal 1ste dag tot het ontbijt van de laatste dag in half pension;
• Kamers met bad/douche & toilet;
• Boottocht Dover-Calais
• Overtocht Shuttle Calais-Folkestone;
• Hotels*** &****;
• Bezoek aan een Whisky stokerij;
• Toegangsgelden van bezoeken in het programma (± € 100,- p.p.);
• Militaire Tattoo;
• BTW & baantaksen;
• Ervaren chauffeur en reisleider blijven bij u de ganse reis.

Niet inbegrepen:
• Dranken & Persoonlijke uitgaven;
• Middagmalen;
• Toeslag éénpersoonskamer: € 410,-;
• Reisverzekering.

Inverewe Garden

 


DATUM 04 augustus
VERTREK Deinze 04u30
Garage De Globetrotter
DUUR 9 dagen
PRIJS € 1.620 p.p.
VROEGBOEKKORTING € 25 p.p.
ONLINE RESERVERING
Klik hier om online een reis te reserveren
MUNT Engelse pond: € 1 = 0,78 GBP

Om uw reservering vlot te laten verlopen neem volgende punten in acht :

• Welke bestemming kiest u?
• De vertrekdatum + eventueel een reservedatum;
• Het aantal personen. Het aantal kinderen + leeftijd;
• Naam + adres (ook v/d reisgenoten);
• Type kamer: éénpers., tweepers. (dubbelbed of twin) of driepers. kamer;
• Ev. paspoort + identiteitskaartnummers + geboortedatum;
• De gewenste opstapplaats;
• Wenst u een reisverzekering? : moet medegedeeld worden bij de reservering;
• Wenst u een gereserveerde maaltijd of vertoning?

De reiziger kan met gerust hart boeken bij zijn reisbureau en vertrekken met de touroperator:
bij financieel onvermogen van het reisbureau of de touroperator is zijn voorschot gewaarborgd,
evenals zijn repatriëring (of de verderzetting van zijn reis). Boekingen via niet-verzekerde
buitenlandse internetbedrijven, transportmaatschappijen of andere organisaties die zonder
vergunning van reisbureau werken, bieden dit voordeel niet - dus geld krijgt!!


PS. Bij iedere reservering vragen wij een minimum voorschot van € 150,- per persoon
+ de eventuele reisverzekering te betalen of te storten.


De Globetrotter zorgt verder voor een goede afhandeling van uw reservering.

 

 

 

 
Copyright © 2014-2015 www.deglobetrotter.be - alle rechten voorbehouden. Webmaster Marc Bauters - algemene voorwaarden