U bent hier > KASSEL
 

DUITSLAND - KASSEL - 4 DAGEN - Gebroeders Grimm - unesco

  • Reisprogramma
  • Hotels
  • Praktisch
  • Reserveren

Voor deze vierdaagse trip naar Kassel en Noord-Hessen kozen we een boeiende reisweg die ons door natuurrijke gebieden voert. Natuur, gastronomie, cultuur, kunst en toerisme. Alles zit vervat in een uitzonderlijk pakket met een grote strik rond.

Café op zee

 

Bad Arolsen

Belgen kennen dit als een plaats waar Belgische Militairen hun dienst kwamen vervullen. Eeuwenlang was dit stadje de residentie van de vorsten van Waldeck-Pyrmont. Bezienswaardig is het Residenzschloss. Binnenin het barokke paleis zijn wondermooie zalen en vinden we Brusselse gobelins. Misschien krijgen we een bezoek van een Belgisch militair die er gehuwd is

Residenzschoss ArolsenKassel

Kassel is niet alleen een topadres voor kunst maar de stad is tevens een oase voor hen die rust en groen zoeken. Maar liefst 60 procent bestaat uit openbaar groen. De kuurwijk Bad Wilmhelmshöhe met kuur- en badhuizen, watervallen, fonteinen, kastelen, klinieken en kuurpark ligt op een beschutte hoogte van 230-260 meter. Daar bevindt zich ook de Gemäldegalerie Alte Meister. Een ander juweeltje van Kassel is het staatspark Karlsaue. Gelegen in het centrum heeft het park ongeveer de afmetingen van Monaco. Architectonisch middelpunt van het park is het oranjerieslot. Even belangrijk is dat ook de gebroeders Jakob en Wilhelm Grimm er geleefd hebben. Zij tekenden verhalen als Doornroosje en Assepoester op uit de mond van Hessense families

Bad Sooden-Allendorf en Grenzmuseum Schifflersgrund

We zijn hier dicht bij de voormalige grens tussen de DDR en de BRD. Stadjes als Bad Sooden-Allendorf vlijen zich met hun schitterende vakwerkhuizen als parels neer aan die Werra. Het stadje dankt trouwens zijn bestaan aan zoutwaterbronnen. In het nabijgelegen Grenzmuseum Schifflersgrund krijgen we een indruk van wat het betekende om tussen 1945 en 1990 in deze regio te leven. Hier geen muur zoals in Berlijn maar een deel van het misschien nog meer verschrikkelijke Ijzeren Gordijn. We bezoeken dat grensmuseum met nog een origineel stukje van die grens.

1ste dag:

Via Deinze, Antwerpen, Venlo, Duisburg, Soest, Paderborn naar Bad Arolsen. Onderweg koffiestop. In de voormiddag bezoeken we met een gids het barokke Kasteel Arolsen. Hier werd de latere Nederlandse koningin Emma van Waldeck-Pyrmont op 2 augustus 1858 geboren. Nadien wandelen we tot aan het restaurant Zum Hofbrauhaus voor het middagmaal. We genieten er van streekgerechten. Een ex-Belgisch militair, die in Arolsen woont, vertelt over zijn leven aldaar na zijn uittreding uit het leger. Doorreis naar Kassel. Tussen 14u30 en 17u00 maken we onder leiding van een Nederlandstalige gidse een stadswandeling en rondrit. Vanzelfsprekend komt het thema Documenta 13, de wereldberoemde vijfjaarlijkse kunsttentoonstelling die in 2012 plaats vond aan bod. We ontdekken al het mooie dat deze kunststad te bieden heeft zoals de Karlsaue met orangerie en tuinpark, de kunstwerken die herinneren aan de voorbije Documenta's, het Grimm-museum en nog veel meer. We rijden ook tot aan de voet van de Wilhelmshöhe. Op de heuvel staat het impostante beeld van Hercules, het symbool van de stad. We krijgen daar een uniek uitzicht op de omgeving en op de Gemäldegalerie Alter Meister. Rond 17u00 verlaten we Kassel en rijden naar Bad Sooden Allendorf. Avondmaal en overnachting in het hotel Ekkos***.

2de dag:

Na het ontbijtbuffet reizen we met de autocar af naar het natuurpark Kellerwald-Edersee. We maken onderweg een korte stop en wandeling in het vakwerkplaatsje Fritzlar. Daarna verder langs mooie dorpjes tot aan het natuurpark. We brengen een bezoek aan het centrum van dit nationaal park dat beschikt over één van de grootste beukenbosbestanden van Europa. In het centrum worden we getracteerd op een mix van fantasievolle ensceneringen en hightech. Via een 3D-systeem krijgen we een buitengewone kijk op de wildernis van het Kellerwald. Dit blijft anders voor ons verborgen. Om 12u00 rijden we naar Schloss Waldeck waar we het middageten gebruiken. Ernaast ligt de Edersee, één der mooiste stuwmeren van Duitsland. We maken een boottochtje van een uur langs de oevers. Nadien vertrekken we naar Niester Riesen. We ontmoeten er tijdens een ontspannend wandelingetje tal van sprookjesfiguren. We eindigen onze sprookjestocht op de Königsalm in het wandelgebied van 'Der Niester Riese', een sprookjesfiguur. In een uiterst gezellig kader en Stube genieten we van een typisch streekgerecht. Een vleugje muziek brengt ons in de stemming. Om 21u00 terug naar het hotel in Bad Sooden Allendorf. Overnachting in hotel Ekkos***.

 

Edersee

 

3de dag:
Na het ontbijtbuffet vertrekken we om 09u30 naar het Grenzmuseum Schifflersgrund. Onder leiding van een gids lopen we langs een overgebleven deel van het 'IJzeren Gordijn'. De 1,5 km lange strook wordt als herinnering van de onmenselijke scheiding tussen Oost en West in ere gehouden. We zien er de wachttorens en de vernuftige beveiligingssystemen. Aansluitend gaat het terug naar onze verblijfplaats en ons hotel, het vroegere Kurparkhotel. We genieten van het middagmaal. Daarna krijgen we het bezoek van Frau Holle en haar twee dochters Pechmarie en Goldmarie, zo weggeplukt uit een sprookjesboek. Frau Holle leidt ons in het romantische stadje rond. We bezoeken de vroegere zoutziederij. Deze laatste is op een heel speciale manier opgebouwd met een dam in sprokkelhout. De zoutziederij is omgeven door een kuurpark. Daarna vrije tijd voor een terrasje. Avondmaal en overnachting in het hotel Ekkos***.

Grensmuseum Schifflersgrund4de dag:

Uitgebreid ontbijtbuffet. Om 8u15 reizen we af richting Willingen (Sauerland) voor een merkwaardig bezoek aan de hoogste springschans van Europa (Mühlenkopfschanze) onder leiding van een teamleider van het Duitse skiteam. We krijgen indrukwekkende uitzichten en verhalen. We gaan met de lift tot het bovenste en hoogste gedeelte. Rond 12 uur: originele afscheidslunch in een typische Gaststube. Aperitief inbegrepen. Na ons middagmaal laten we ons zweven met de gesloten zeilbaan of gondellift naar de Ettelsberg op een hoogte van 838 meter. Tijdens de zomer zijn hier prachtige natuurwandelingen te maken en tijdens de winter is er wintersport. We nemen de lift naar de 59 meter hoger gelegen Hocheideturm. Daar krijgen we een grenzeloos uitzicht over het Sauerland en omgeving. We maken een kleine tocht en volgen het Kyrillpad, een pad gevormd na een orkaan die enkele jaren geleden over het gebied trok. Om 16u00 stipt vatten we de terugreis aan, via Duisburg, Venlo (laatste stop) en Antwerpen gaat het terug naar Deinze en de verschillende afstapplaatsen.

 

4 DAGEN DUITSLAND - HOTEL EKKOS ****


Alle smaakvol ingerichte kamers beschikken over bad/douche, toilet, TV, minibar, airconditioning enz… Er is een wijnrestaurant, brasserie

Onze service:
• Reis per luxe autocar;
• Alle middagmalen van de 1ste tot de 4de dag met 1 drank inbegrepen;
• Het verblijf in hotel*** in half pension;
• Plaatselijke gidsen;
• Toegang tot musea, het waterspektakel, bezoek aan zoutziederij, het grensmuseum, de springschans, de gondelbaan, de uitkijktoren, het natuurparkcentrum met 3D-filmvertoning, boottocht op de Edersee, de vertelling door sprookjesfiguren en een uitgebreide documentatiemap;
• BTW en baantaksen;
• Ervaren chauffeur en gids blijven bij u ter plaatse.

Niet inbegrepen:
• Drank tijdens het avondmaal;
• Persoonlijke uitgaven;
• Toeslag éénpersoonskamer: € 49,-;
• Reisverzekering.

CODE DEKASSEL
DATUM 13 augustus
VERTREK Deinze 4u30
Garage De Globetrotter
DUUR 4 dagen
PRIJS € 535 p.p.
VROEGBOEKKORTING € 10 p.p.
ONLINE RESERVERING
Klik hier om online een reis te reserveren

Om uw reservering vlot te laten verlopen neem volgende punten in acht :

• Welke bestemming kiest u?
• De vertrekdatum + eventueel een reservedatum;
• Het aantal personen. Het aantal kinderen + leeftijd;
• Naam + adres (ook v/d reisgenoten);
• Type kamer: éénpers., tweepers. (dubbelbed of twin) of driepers. kamer;
• Ev. paspoort + identiteitskaartnummers + geboortedatum;
• De gewenste opstapplaats;
• Wenst u een reisverzekering? : moet medegedeeld worden bij de reservering;
• Wenst u een gereserveerde maaltijd of vertoning?

De reiziger kan met gerust hart boeken bij zijn reisbureau en vertrekken met de touroperator:
bij financieel onvermogen van het reisbureau of de touroperator is zijn voorschot gewaarborgd,
evenals zijn repatriëring (of de verderzetting van zijn reis). Boekingen via niet-verzekerde
buitenlandse internetbedrijven, transportmaatschappijen of andere organisaties die zonder
vergunning van reisbureau werken, bieden dit voordeel niet - dus geld krijgt!!


PS. Bij iedere reservering vragen wij een minimum voorschot van € 150,- per persoon
+ de eventuele reisverzekering te betalen of te storten.


De Globetrotter zorgt verder voor een goede afhandeling van uw reservering.

 

 

 

 
Copyright © 2014-2015 www.deglobetrotter.be - alle rechten voorbehouden. Webmaster Marc Bauters - algemene voorwaarden