U bent hier > Ierland
 

IERLAND - 10 DAGEN RONDREIS

  • Reisprogramma
  • Hotels
  • Praktisch
  • Reserveren

Ierland is één brok natuur. De dag begint er met een voedzaam Iers ontbijt. Als eiland heeft Ierland een kustlijn met kilometers lange zandstranden, met zeewier bedekte rotspunten en adembenemende kliffen. Nergens voel je je beter dan op het groene eiland. Er zijn grote en kleine helderblauwe meren in een intens landschap. Snuif de schone Ierse lucht op. Ierland heeft ook prachtige kastelen. De natuurlijke omgeving van Ierse landhuizen is doorgaans omgetoverd tot prachtige parken en tuinen. Je vindt tuinen in Franse, Italiaanse of Japanse stijl. Of je nu in een kasteel logeert of in een eenvoudig pension verblijft, gastvrijheid en een hartelijke sfeer zijn overal aanwezig. Een gezellige pub is in Ierland nooit ver weg, ze zijn er niet alleen om te drinken
maar ook om mensen te ontmoeten. Je voelt je meteen overal thuis.

Dublin

1ste dag:
We vertrekken om 04u30 vanuit Deinze om de ferry in Calais te nemen die ons naar Dover brengt. Ontbijt kan op de boot genomen worden. Vanuit Dover rijden we richting Londen en via de Orbitor en de Dartfordtunnel gaat de tocht naar het noorden voorbij Luton, Birmingham, Stoke-on-Trent, Chester, Bangor om te eindigen in de historische havenstad Caernarfon in Noord-Wales. We bezoeken de haven en wandelen naar de oude stad met zijn immens grote burcht. Avondmaal en overnachting in hotel***.

2de dag:

Na ons ontbijt rijden we naar Holyhead waar we de supersnelle ferry nemen naar Dun Laoghaire, de ferryhaven van Dublin. De lunch nemen we tijdens de overtocht. Om kennis te maken met deze gezellige hoofdstad van Ierland maken we een toeristische rondrit langs de Liffey, St.Patrick's Cathedral, Christ Church, St.Stephen's Green en Parnell Square. We stappen uit en maken een wandeling naar Trinity College, O'Connell Street, Ha'penny Bridge, Temple Bar en nog veel meer. We eindigen de dag met een bezoek aan het museum van de Guinness brouwerij waar we proeven van het zwarte lievelingsbier van de Ieren. Avondmaal en overnachting in hotel****.

3de dag:

Vandaag beleven we een heel mooi stuk natuur ten zuiden van Dublin. Door het woeste landschap van de Wicklow Mountains over de militaire weg bereiken we Glendalough, waar we de ruïnes van het 6de eeuwse klooster bezoeken dat gesticht werd door één van de belangrijkste heiligen van Ierland, St. Kevin. We wandelen door de site met de hoge 'round tower', en de resten van de kathedraal van St. Pieter en Paul. Na onze lunch trekken we over de zogenaamde Wicklow Gap voorbij Hollywood naar het knusse stadje Kilkenny voor een toeristische wandeling. Daarna verder naar Waterford. Avondmaal en overnachting in hotel***.

4de dag:

Langs de zuidkust van Ierland met zijn pittoreske dorpjes rijden we naar Midleton, een eerder klein marktstadje dat in Ierland wel bekend is om zijn Whiskey. We brengen een uitgebreid bezoek aan de 'Jameson Whiskey Distillery' en natuurlijk proeven we van het 'Water of Live'. We lunchen in de schaduw van Blarney Castle even ten noorden van de stad Cork. Na de middag laten we ons rijden langs de pittoreske Lee rivier, door de Shehy Mountains en over de Keimaneigh Pass naar Bantry. Het landschap naar Kenmare en Killarney is van een betoverende schoonheid.
Avondmaal en overnachting in Killarney hotel***.

5de dag:

Killarney is hét toeristische centrum van Ierland. Dus blijven we in de buurt om in de voormiddag het onvergetelijke landhuis van Muckross House te bezoeken. We proeven er de sfeer van 'Upstairs - Downstairs' en wandelen door de talrijke bemeubelde kamers met hier en daar Vlaamse wandtapijten. Na de middag toeren we langs de kusten van het schier-eiland Iveragh, de zogenaamde 'Ring of Kerry'. Een toeristische rit langs verbluffende landschappen, eindeloze zeezichten en kleurrijke stadjes zoals Waterville, Caher Daniel en Sneem. Vanop Moll's Gap en
Ladies Vieuw hebben we een prachtig uitzicht op de meren van Killarney. Avondmaal en overnachting in Killarney hotel***.


6de dag:

We bezoeken het schiereiland Dingle, dit was eeuwenlang een verlaten en vergeten streek waar de oorspronkelijke Keltische taal, het Gaelic, tot op de dag van vandaag de taal van de autochtonen is. We rijden langs adembenemende kliffen waar de zeevogels "Jan van Genten" over de oceaan zweven. We bezoeken er het gekende vroeg-Christelijk kerkje 'Gallarus Oratory'. De lunch nemen we in het typische havenstadje Dingle. Daarna volgen we de weg voorbij Tralee en Askeaton naar Adare met zijn schilderachtige huisjes bedekt met strodaken. Namiddagstop. Verder rijden we naar Limerick, een middelgrote stad aan de monding van de grootste rivier van Ierland, de Shannon. Avondmaal en overnachting in hotel***.

7de dag:

Na ons ontbijt gaan we richting Bunratty Castle en Folk Park. De gerestaureerde middeleeuwse burcht met uitzicht over de Shannon heeft een spannende geschiedenis achter de rug. In het Folk Park kunnen we kennis maken met de leefwereld van de landelijke bevolking van Ierland. Via Ennis rijden we over het lieflijke golvende County Clare naar de spectaculaire, 200m loodrechte klippen in de oceaan, Cliffs of Moher. Na de lunch trekken we via Lisdoonvarna, bekend om zijn jaarlijks vrijgezellenfeest, het woeste maanlandschap van The Burren in. We overnachten in Galway, de Poort van de Connemara. Avondmaal en overnachting hotel***.

Cliffs of Moher8ste dag:

Vandaag zwerven we door het mysterieuze landschap van Connemara, één van de mooiste streken van Ierland. De bergen veranderen met de minuut wat betreft licht, kleur en sfeer. Het ene moment biljartlakengroen en een kwartier later mokkend bruinpaars. Het samenspel van zon, wolken en schaduwen op de bergen is gewoonweg fascinerend. Langs de schitterende kustroute met
plaatsjes als Roundstone en Clifden houden we halt voor onze lunch in Kylmore Abbey, gesticht door de nonnen van Ieper. Vervolgens trekken we verder om dan via Leenane en Maamcross terug te keren naar ons hotel voor avondmaal en overnachting hotel***.

Kylmore Abbey9de dag:

Ontbijt. We verlaten Galway en dwarsen Ierland van west naar oost om rond 15u00 de ferry te nemen in Dun Laoghaire die ons naar Holyhead in Noord- Wales brengt. We rijden door het Snowdonia Forest National Park met de tweede hoogste berg van Groot -Brittannië, de Snowdon. Via het middeleeuwse stadje Shrewsbury eindigen we de dag in Telford. Avondmaal en overnachting in hotel***.

10de dag:

Na het typisch Brits ontbijt laten we Telford achter ons. Via de grootstad Birmingham rijden we zuidwaarts richting Londen. In een wegrestaurant langs de Orbitor of grote ring rond Londen nemen we een vrije lunch. Via Dover en de ferry terug naar het vasteland in Calais. Terug naar Deinze en de verschillende afstapplaatsen.

10 DAGEN IERLAND - HOTELS *** / ****Alle kamers zijn voorzien van bad/douche, toilet, telefoon, TV, koffie en thee faciliteiten. 's Morgens stevig ontbijt, 's avonds een goed verzorgd 3-gangenmenu.

 

 

 

Onze service:

• Reis per luxe autocar;
• Logies vanaf het avondmaal 1ste dag tot het ontbijt laatste dag in half pension;
• 3-en 4 sterren hotels;
• De boottochten voor de overtochten;
• Bezoek aan een Whiskey distillerie;
• Bezoek aan het Guinness hopcenter;
• BTW en baantaksen;
• Ervaren chauffeur en gids gedurende de ganse reis.

Niet inbegrepen:
• Dranken en Persoonlijke uitgaven;
• Toegangsgelden van musea, concerten, kastelen en bezienswaardigheden ± € 70,- p.p.;
• Alle middagmalen;
• Toeslag éénpersoonskamer: € 305,-;
• Reisverzekering.

Munteenheid:
• Euro/ Ponden: € 1 = 0,78 GBP


DATUM 16 augustus
VERTREK Deinze 04u30
Garage De Globetrotter
DUUR 10 dagen
MUNT Euro/ Ponden
€ 1 = 0,78 GBP
PRIJS € 1.330 p.p.
VROEGBOEKKORTING € 25 p.p..
ONLINE RESERVERING
Klik hier om online een reis te reserveren

Om uw reservering vlot te laten verlopen neem volgende punten in acht :

• Welke bestemming kiest u?
• De vertrekdatum + eventueel een reservedatum;
• Het aantal personen. Het aantal kinderen + leeftijd;
• Naam + adres (ook v/d reisgenoten);
• Type kamer: éénpers., tweepers. (dubbelbed of twin) of driepers. kamer;
• Ev. paspoort + identiteitskaartnummers + geboortedatum;
• De gewenste opstapplaats;
• Wenst u een reisverzekering? : moet medegedeeld worden bij de reservering;
• Wenst u een gereserveerde maaltijd of vertoning?

De reiziger kan met gerust hart boeken bij zijn reisbureau en vertrekken met de touroperator:
bij financieel onvermogen van het reisbureau of de touroperator is zijn voorschot gewaarborgd,
evenals zijn repatriëring (of de verderzetting van zijn reis). Boekingen via niet-verzekerde
buitenlandse internetbedrijven, transportmaatschappijen of andere organisaties die zonder
vergunning van reisbureau werken, bieden dit voordeel niet - dus geld krijgt!!


PS. Bij iedere reservering vragen wij een minimum voorschot van € 150,- per persoon
+ de eventuele reisverzekering te betalen of te storten.


De Globetrotter zorgt verder voor een goede afhandeling van uw reservering.

 

 

 

 
Copyright © 2014-2015 www.deglobetrotter.be - alle rechten voorbehouden. Webmaster Marc Bauters - algemene voorwaarden